Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 11 maj 2021

Smarta redskapen som hjälper dig ta hand om fruktskörden

Under sensommar och höst dignar trädgårdarna av frukt av alla slag. Men att ta hand om sin fruktskörd kan vara både arbetsamt och tidskrävande. Då gäller det att ha bra redskap – här listar vi några av dem.

 Med rätt redskap blir fruktskörden en skattkista.
Med rätt redskap blir fruktskörden en skattkista.

Att ha rätt utrustning underlättar i skördetider. Och när jobbet förenklas blir det också roligare. Med rätt valda redskap sparar du både tid och arbetslust. För att inte tala om hur mycket rygg och axlar kommer att tacka dig.

Några kommer du att använda hela tiden – andra mer sällan. Gemensamt för dem alla är att de hjälper dig att ta hand om din fruktskörd på bästa sätt. Här är några tips på de bästa redskapen för din fruktskörd.

Äppelplockare

 Äppelplockare som är snäll mot ryggen.
Äppelplockare som är snäll mot ryggen.

Fylls din gräsmatta av fallfrukt som du känner att du inte hinner ta hand om? Börjar kroppen värka efter allt böjande? Äppelupplockaren är ett smart redskap som gör att du enkelt kan plocka upp din fallfrukt utan att böja varken armar, ben eller rygg. Du rullar bara äppelupplockaren över fallfrukten och ståltrådarna i korgen – flexibla och rostfria – böjs åt sidan så att frukten hamnar där den ska. Sedan tömmer du enkelt korgen med hjälp av det medföljande stativet.

Smart äppelplockare – läs mer och köp här

Skördenät

 Skördenät som hindrar frukten från att ramla ner på marken.
Skördenät som hindrar frukten från att ramla ner på marken.

Ett bra skördenät gör det enklare för dig ta reda på till exempel äpplen eller plommon och samlar upp frukten även när du inte är där. Då frukten inte hamnar på marken hämmar det att frukten möglar eller blir fallskadad. Skördenät finns i flera olika storlekar och med olika sorters fästanordningar. De flesta nät är uppfästa med hjälp av pinnar så att frukten inte kommer i kontakt med gräset när den fallit från grenen.

Skördenät – läs mer och köp här

Fruktpress

 Fruktpressen är bästa redskapet för dig som vill göra egen must.
Fruktpressen är bästa redskapet för dig som vill göra egen must.

Äppelmust är bland det godaste du kan dricka – och ett lyxigt alternativ för dig som vill ha alkoholfritt i glaset. En fruktpress är det perfekta redskapet för dig som vill ta tillvara på din skörd och låta så mycket som möjligt komma till användning. Kom ihåg att äpplena du använder måste vara rena, mogna och inte ruttna. Det är inte bara äpplen du kan göra härliga drycker av med en fruktpress. Även annan frukt (och grönsaker!) som päron, rabarber, gurka, hallon, blåbär med mera fungerar med pressen.

Fruktpress i rostfritt stål – läs mer och köp här

Fruktkross

 Fruktkrossen hjälper dig i tillverkningen av egen must.
Fruktkrossen hjälper dig i tillverkningen av egen must.

När du vill tillverka egen härlig must eller juice behöver du krossa frukten först innan du pressar den. Fruktkrossen förvandlar frukten till en massa som får precis rätt konsistens för att slutprodukten – din egen lyxiga must – ska bli så bra som möjligt. Det finns olika varianter, både skruvdrivna och sådana som går på el. Välj en fruktkross som passar dina behov och storleken på din fruktträdgård.

Fruktkross i rostfritt stål – läs mer och köp här

Frukt- och svamptork

 Torka skörden och ät som nyttigt snack eller blanda till egen müsli.
Torka skörden och ät som nyttigt snack eller blanda till egen müsli.

När trädgården svämmar över av frukt, bär och grönsaker gäller det att komma på hur du ska ta hand om allt. Det som du inte hinner äta upp direkt kan du frysa in, lägga in, använda till saft och sylt – eller torka. På så sätt kan du ha glädje av skörden under hela året.

Frukt- och svamptork – läs mer och köp här

Bärrensare

 En bärrensare är perfekt om ska rensa stora mängder bär.
En bärrensare är perfekt om ska rensa stora mängder bär.

Är det bär snarare än frukt som dominerar din trädgård eller området omkring? Då kan en bärrensare vara redskapet för dig. En smart och lättanvänd maskin som enkelt separarar bären från blad och kvistar och samlar allt i en låda som du drar ut och tömmer när det behövs.

Smarta bärrensaren Berrybooster – läs mer och köp här

Riktigt bra korgar

 Samla frukt, grönsaker och löv i fina flätade korgar.
Samla frukt, grönsaker och löv i fina flätade korgar.

Korgen är trädgårdsarbetets naturliga trotjänare. Så naturlig och så självklar i nästan alla delar av skördehantering. En smidig och stark trädgårdskorg underlättar arbetet med din frukt – och ser samtidigt riktigt bra ut i trädgården.

Flätade korgar i olika storlekar – läs mer och köp här

Egen bag in box

 Att kunna servera must från egen frukt är en lyx utöver det vanliga.
Att kunna servera must från egen frukt är en lyx utöver det vanliga.

Du har mustat och gjort juice. Du har krossat frukt och pressat den. När baljan med härligt lyxig fruktdricka är full behöver du något att hälla upp den i. Snygga glasflaskor är alltid bra, men tänk på att lagringstiden för must är ganska kort om du inte fryser in den. En egen bag-in-box är en smidig och smart lösning både för lagring och transport. Den pysslige kan alltid sätta sin egen etikett på lådan för en mer personlig prägel. Perfekt att ge bort som present dessutom.

Bag in box för egen must – läs mer och köp här

Helautomatisk pastör

 Användarvänlig pastör som tar hand om din nypressade must.
Användarvänlig pastör som tar hand om din nypressade must.

Visst är det ljuvligt med hemgjord äppelmust – men livslängden är kort. Om du har många äppelträd eller vill lagra din must är det en god idé att pastörisera den. En helautomatisk pastör gör i princip hela jobbet helt själv.

Pastör – läs mer och köp här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen