Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 23 september 2021

Rensband fixar stopp i avloppet

Otrevligt, geggigt och lukar illa. Finns det något mer irriterande än när avrinningen plötsligt stannar upp i vasken. Men ta det lugnt. Tack vare en billig investering i ett rensband är du alltid redo att lösa stopp i avloppet själv.

 Gör det själv. Med ett rensband så fixar du stoppet i vasken utan att behöva ringa rörmokare.
Gör det själv. Med ett rensband så fixar du stoppet i vasken utan att behöva ringa rörmokare. FOTO: Marccophoto

Har du testat husmorstricket: 0,5 dl bakpulver blandat med 0,5 dl ättika, häll i avloppet och på med kokhett vatten. Låt verka.

Fungerar inte den behandlingen då är det dags att öppna vattenlåset under diskhon. Här samlas ofta smuts och småskräp i botten. Nya vattenlås av plast är lätta att öppna, det är bara att skruva isär. Äldre vattenlås i gjutjärn har ofta skruvar som du lossar med hjälp av en skiftnyckel.

Glöm inte att ställa en hink under innan du öppnar vattenlåset och se till att det är ordentligt fastskruvat igen efter rengöringen.

Rensband fixar stopp i avloppet

Men om du inte hittar någon propp, då sitter stoppet helt enkelt längre ned i röret.

Då är det rörmokare som gäller, eller?

Inte alls, för det är nu du plockar fram räddaren i nöden – det fiffiga rensbandet.

Köp bra rensband här

Det är värt att ha ett rensband ihoprullat hemma. Det tar minimalt med plats och kostar inte mycket i inköp, men kan verkligen göra stor nytta.

Stopp kan man i många fall lösa själv med lite tålamod och rätt teknik.

 Börja med att kolla vattenlåste under diskhon.
Börja med att kolla vattenlåste under diskhon. FOTO: tylim

Så använder du rensbandet

Med ett rensband kommer du långt ned i avloppsrören tack vare bandets böjliga egenskaper. Ofta sitter en liten krok eller spiral längst fram på rensbandet. Den ska du mata ned i avloppet tills det tar stopp.

Dra sedan vajern fram och tillbaka tills stoppet lösts upp eller du fångat det som fastnat. Med ett rensband kommer du åt bra även i rörböjarna eftersom det är så böjligt.

Det går även att använda i en vattentoalett. Men tänk på att porslin är ett repkänsligt material och det krävs lagom mycket kraft för att lyckas.

Köp smart rensband här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen