Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 29 juli 2019

Smart filter gör smutsigt vatten drickbart

När du är på resande fot eller vandrar blir det tydligt hur lyxigt det är att alltid ha rent vatten på en armlängds avstånd. I dag finns smarta produkter som hjälper dig att rena vattnet utan att koka det!

 Lilla vattenfiltret från Sawyer, med en vikt på endast 56 gram, skydda dig och familjen från salmonella, kolera, leptospiros och E. coli (ehec).
Lilla vattenfiltret från Sawyer, med en vikt på endast 56 gram, skydda dig och familjen från salmonella, kolera, leptospiros och E. coli (ehec). FOTO: Malou Winter / Pexels

Tillgången till rent vatten är livsviktig och i dag finns många olika sätt att rena vatten från bakterier, protozoer och skadliga partiklar. Exempelvis kan det lilla vattenfiltret från Sawyer, med en vikt på endast 56 gram, skydda dig och familjen från salmonella, kolera, leptospiros och E. coli (ehec).

På vandringen eller semestern

Någon typ av vattenfilter är alltså viktigt att ha hemma i sin krisberedskapslåda, men det betyder inte att det ska ligga där och samla damm.

Vattenfilter är bra att ta med sig på resan eller vandringen, när det kan vara svårt att få friskt vatten. Även grumligt vatten kan bli kristallklart och drickbart med flera av dessa smarta tillbehör som finns på marknaden.

Köp liten och smidigt vattenfilter – passar vanliga pet-flaskor

Skruva på PET-flaskan

För hemmabehov passar kranadaptrar bra, de kan snabbt rena större mängder vatten. Det lilla smarta filtrets från Sawyer kan du skruva direkt på din PET-flaska. Ett sådant tar inte mycket plats.

Skyddar inte mot allt

Allt vatten blir dock inte drickbart med vattenreningsprodukter. Vissa kemikalier och virus kan vara svåra att få bort. Läs alltid på förpackningen vad som renas med det filter du köpt och följ lokala föreskrifter om du är på resa.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Därför får tåstrumpan hela kroppen att jubla

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen