Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 8 oktober 2021

Så funkar ett vedeldat friluftskök – får plats i benfickan

Fördelarna är många. Det går åt lite ved, det blir bra drag. Det är smidigt att mata in veden från sidan och du slipper bära med dig bränslet. Ett vedeldat friluftskök kan vara ett alternativ för dig som vill vandra fjäderlätt eller bara älskar ljudet av en knastrande brasa.

 Mysigt och superlätt. Fördelarna med det här vedeldade friluftsköket är många.
Mysigt och superlätt. Fördelarna med det här vedeldade friluftsköket är många.

Det känns som trolleri; Ett lite drygt 270 gram platt paket fälls snabbt ut till en mysigt knastrande liten eldstad med bra drag och effektiv förbränning – bara på ett ögonblick.

Med Landshoppings utvalda biobrännare från leverantören Vildlandsfabriken får du ett hopfällbart litet kök som kan eldas med pinnar, kottar eller pellets och briketter. Med köket blir du snabbt redo att laga mat ute i naturen och koka dig en god kopp kaffe.

Ett vedkök är ett superlätt kök som monteras snabbt och som är smidigt att ta med på utflykten. När köket är hopfällt förvaras det i sin medföljande lilla väska och får då plats i en benficka.

Köp Lands utvalda friluftskök här

Med ett vedkök av den här typen slipper du bära med dig bränslet och får på så vis mer plats till annat i packningen. Det är en av de stora fördelarna. Förutsatt att du befinner dig i en miljö där det går att samla ihop tillräckligt med bränsle för en eld. Till fjälls kan det vara mer utmanande.

 Vedkök eldas med kottar, pinnar eller annat torrt bränsle du hittar.
Vedkök eldas med kottar, pinnar eller annat torrt bränsle du hittar. FOTO: VioNettaStock

Bra drag och vedöppning på sidan

Fördelen med just detta kök, jämfört med andra som finns på marknaden, är att konstruktionen bidrar till mycket bra drag och effektiv förbränning och att veden matas in från sidan. På så sätt kan du lätt hitta ved utan att bekymra dig om veden ryms i köket eller inte. Det är bara att sticka in en pinne från sidan och mata in den vart efter den brinner upp.

Hopfällbart och väger en bråkdel av ett vanligt friluftskök

Vedköket är definitivt värt att titta närmare på om du tycker om att vistas i naturen. Det är även bra att ha hemma vid en krissituation, funkar bra att tända i sträng kyla och väger en bråkdel av ett vanligt friluftskök. Det enda du behöver tänka på är att underlaget inte tar eld och att vedköket är mer svårtänt än spritköket vid regn. Dessutom måste du bära med kokkärlen separat.

Köp friluftsköket i artikeln här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen