Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 28 mars 2018

Så grillar du grönsaker som proffsen

Har du någonsin testat att grilla sallad? Om inte är det hög tid nu. Salladen blir inte alls slokad och sladdrig, tvärtom. På grillen lyfter smakerna. Här får du fem tips gör underverk vegogrillningen.

1. Grilla längre än köttet

Många grönsaker kräver längre tid på grillen än kött och fisk. Om du ska ha de grillade grönsakerna som tillbehör till proteinet, börja grilla dem ca 10 minuter i förväg. Håll dem sedan varma vid sidan om, på indirekt värme.

2. Rätt galler och form

Många grönsaker har en storlek, form och konsistens som kan göra det knepigt att grilla dem. Välj grönsaker med bra form eller skär grönsakerna så det fungerar på grillen. Om du kan, använd ett kvalitetsgaller med relativt tjocka spjälor och relativt små avstånd mellan spjälorna. Gallret ska vara rent.

3. Grilla sallad

Det går att grilla flera sorters sallad romansallad, rosésallad, endive men hjärtsallad är den optimala– med sin krispiga textur och kompakta form.

Gör så här:

Salladen ska vara torr.

Dela huvudet på mitten och pensla den öppna ytan med olja. Salta och peppra.

Grilla på hög värme med snittytan mot glöden.

Undvik att röra på salladen eftersom du vill ha de snygga, goda grillränderna.

Eventuell dressing ska på efter.

4. Citron funkar extra bra

Citron (som är en frukt, inte en grönsak) är snygg och allt med syra blir extra gott när det grillas. Om du även grillar själva citronen så framkallas mildare, större smaker.

Gör så här:

Kapa citronen på mitten.

Grilla halvorna hårt med snittytan ner. Grillgallret ska vara så hett att det bildas vackra, smakfulla ränder på den öppna ytan. Vänd på citronen och låt den gå lite till på grillen.

5. Grilla gårdagens potatis

Koka potatis och rotfrukter innan du lägger dem på grillen. Smaksättning du får med hettan och röken från grillen är himmelskt.

Rotfrukter får gärna ha svalnat och ”vilat” efter att de kokats – innan du lägger dem på gallret för att få mer smak och textur.

Proffsredskap & skinnförkläde – bästa prylarna till grillälskaren

Fiffiga odlingsredskap, lantlig inredning och lokalt hantverk – handla i Land Shopping.

Läs även: Visste du detta om älskade Mon amie?

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen