Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 14 november 2018

Så mycket arbete och kärlek! Boken som skildrar mjölkbondens slit

Nu har boken med bilder av 25 år som småskalig mjölkbondes arbete blivit en succé och i Land Shopping. Ta chansen och säkra ditt ex med foto av Björn Ullhagen.

FOTO: Björn Ullhagen

Det är ett viktigt dokument om ett yrke som har färre och färre sysselsatta och har förändrats bara under den tiden mellan den första och sista togs av fotograf Björn Ullhagen och som resulterade i boken ”Mungabonden – ett lantbrukarliv under 25 år”.

Köp den ärliga fotoboken av Björn Ullhagen här

Mungabonden

Att efter ett nattpass med kalvning se morgonen gry. Att se så resultat av nedlagt arbete. Livet som bonde erbjuder magiska ögonblick och dagar av hårt arbete.

– Jag tror inte alla har någon riktig insikt i och förståelse för hur den verkligen är att arbeta som mjölkbonde, säger Björn Ullhagen.

Med sina bilder visar han hur tufft och slitigt mjölkbondens liv kan vara; tunga luft, djupa knäböj när spenkoppar ska fästas på tungt hängande juver. Höbalar. Fodersäckar. Kraften som krävs när en ko ska assisteras under kalvning.

FOTO: Björn Ullhagen

En livsstil med mycket slit

Undertiden som Björn arbetade med dokumentationen i Munga och Krister Larssons småskaliga mjölkproduktion insåg han att detta yrke också är en livsstil som kanske inte så många skulle klara av.

FOTO: Björn Ullhagen

– Krister jobbar ofta jobbar 12-14 timmar per dag, dag efter dag, år efter år.

FOTO: Björn Ullhagen
FOTO: Björn Ullhagen

Hitta hantverksmässigt tillverkade skor i Land Shopping

Läs även: Viktiga råd om kyla! Håll små fötter varma och torra

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen