Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 16 maj 2018

Så skapar du känslan! 5 steg till en ljuvlig mormorsträdgård

En mix av perenner, blommande buskar, ettåriga blommor och en stor portion ätbart – så ska du tänka när du planerar en gammaldags mormorsträdgård. Pricken över i blir en handgjord vindflöjel av trä.

1. Ätbart

Anlägg en liten köksträdgård, fruktträd och bärbuskar. På mormors tid var det viktigt att förena nytta med nöje. Att odla egen mat var en naturlig del i vardagsgörat. Rabarber, dill, gräslök, morötter och betor hittar du i varje gammaldags trädgård. Trädgårdens skafferi blir till pajer, saft och sylt.

2. Syrenberså

Glöm allt vad tryckimpregnerat virke heter om du vill skapa den rätta känslan. Placera sittplatsen med fruktträden som tak och den prunkande bondsyrenen som vindskydd. En anspråkslös bänk i trädgården kan bli den skönaste platsen för ditt kaffe.

3. Pasteller

På mormors tid gick färgskalan i mjuka pasteller tänk laxrosa stockrosor och bryt av med blålila liljor.

4. Personliga detaljer

Sten, zink, rotting och dekorationer av trä var ger en ombonad prägel på din trädgård och lyfter den lite extra. Målade trädgårdsmöbler i vitt, en gammal stege som klätterstöd. Hoppa över dyra inköp av dyra krukor, fynda och plantera i burkar, hinkar, baljor och koppar på loppis. Penséer och zinkbaljor är en riktig hit!

5. Låt det vara otämjt

En mormorsträdgård är en fritt växande oas som förlåter mossa och ogräs. Klipp och ansa inte för hårt. Intrycket ska vara lite vildvuxet. Låt de perenna växterna ta kommandot en smula och flytta sig dit de trivs.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Härlig nostalgi! Håkans vindflöjlar blir pricken över i din mormorsrabatt

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen