Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 18 februari 2021

Så storstädar du badrummet med såpa

Ett badrum med plastmatta och våtrumstapet får enkelt ett ansiktslyft bara genom att storstädas med hjälp av borste och Västerbottenssåpa. Badrumssåpan förhindrar återväxten av svamp och mögel i bad och duschutrymmen och ger en fräsch doft. Så här gör du.

 Såpa som har ett högt ph-värde och innehåller fett lämpar sig därför mycket bra för att få bort en smuts som består av tvål- och schamporester.
Såpa som har ett högt ph-värde och innehåller fett lämpar sig därför mycket bra för att få bort en smuts som består av tvål- och schamporester. FOTO: Hannele Bang

Ett badrum med plastmatta och våtrumstapet med några år på nacken, det finns det i de flesta hem runt om i Sverige. Plastmattorna har ofta en struktur som minskar risken för att någon halkar men i den här strukturen fastnar det ofta smuts, tvål- och schamporester.

Få bort smuts som fastnat i strukturen

Tillverkarna av mattorna rekommenderar att plastmattor moppas eller våttorkas minst en gång i veckan för hållas rena. Även OM vi skulle hinna med det varje vecka, så fastnar ändå smuts i strukturen, i hörn och skarvar under årens lopp som inte går att moppa bort.

Men det är inga problem om du har tillgång till Västerbottenssåpa.

Rabatt på utvalda produkter

Storstäda med skurborste och såpa

Passa på att ta tillvara energin som brukar komma med vårljuset och lägg en stund på att storstäda ditt badrum med en vanlig skurborste och såpa. Såpa som har ett överskott av fett och ett högt pH-värde kommer enkelt att lösa smutsen i strukturen på mattan och vips har du fått ett rejält ansiktslyft på det badrum. Den basiska delen i såpan tar all smuts som kommer från växt eller djurriket – det vill säga det mesta som kommer från oss själva och sådant vi drar med oss i utifrån.

Enkel princip – fett löser fett

Fettet i såpan kommer att lösa alla delar i smutsen som är just fet – allt enligt principen: lika löser lika!

Skura noga i hörn och skarvar och över allt där smutsen sitter i mattan.

FOTO: Hannele Bang

Glöm inte att du måste torka eller skölja av all såpa när smutsen släppt från mattan. Plast suger inte åt sig av fettet i såpan så som ett trägolv gör utan överskottet kommer att lägga sig som en hinna och bli hal när golvet blir vått igen. Det går också bra att spola och raka bort resterna med en gummiraka.

Perfekta höstprojektet

Västerbottenssåpas produkt Badrumssåpa är perfekt för höstprojektet – storstäda badrummet. Badrumssåpan består av samma överfettade fina såpa som tillverkas med hjälp av gammalt recept av familjeföretaget Västerbottenssåpa, men med annan doft och en flaska som man kan vända upp och ner. Det enda du behöver addera för att ta bort kalkavlagringar är ättika. Den smarta flaskan gör att du enkelt kan använda den till den regelbundna rengöringen av toaletten.

När golvet är rent är det dags att skrubba WC-stolens skarvar, skruvar och kanter plus alla skrymslen där det samlas smutts damm och avlagringar. Skurborste och såpa löser all smuts.

Du kan även få mögelfritt duschdraperi genom att förbehandla smutsen med såpa och sedan tvätta i maskin enligt drapperiets tvättanvisningar.

Se alla städprodukter

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen