Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 20 april 2018

Tips för dig som hakat på megatrenden: Så tar du hand om elcykeln

Intresset för elcyklar har exploderat – men få vet hur man tar hand om den på bästa sätt. Här är några smarta tips för att du ska ha glädje av din elcykel längre.

FOTO: Boarding1Now

1. Håll cykeln ren för att minska slitage på allt från växlar till drev. Använd mild rengöring och varmt vatten, inga starka avfettningsmedel och absolut inte högtryckstvätt.


2. Ha rätt lufttryck i däcken. När det är kallt minskar trycket i däcken, vilket ger ett högre rullmotstånd. Detta kan du kompensera genom att fylla på lite mer luft i däcken på vintern.


3. Det går att använda vanliga däck och slangar, men tänk på att elcykeln är tyngre än en vanlig cykel och att den går fortare så slitaget är högre. Vi rekommenderar de speciella däck som är utvecklade för elcyklar bland annat för att de har ett bra punkteringsskydd.


FOTO: Beeldbewerking

4. När det är kallt ute (under 10 plusgrader) bör du ta av och ladda batteriet inomhus. Men om cykeln står i ett varmgarage, cykelskjul eller liknande kan batteriet laddas när det är monterat på cykeln.


5. Kör batteriet tomt lite då och då – men inte fullständigt tomt då det kan skada batterierna. Säger batteriindikatorn att batteriet är tomt så är det dags att ladda.


6. Ha batteriet laddat mellan 50-70 procent vid långtidsförvaring. Kontrollera batteriet och ladda det eventuellt varannan månad vid långtidsförvaring.


7. Låt inte ett fulladdat batteri stå kvar i laddaren under en längre period.


Källa:Försäkringsbolaget If

Köp snyggaste elcykeln – Stålhästen Suverän

Bättre balans och med batteriet i ramen

Stålhästen Suverän är en sprillans ny modell, cremefärgad ram med matchande bruna däck och 7-växlat nav. Lädersadel och matchande handtag gör den riktigt stilig, speciellt för att vara en elcykel. Batteriet är placerat i ramen för bättre viktfördelning och renare design. Vid en första anblick är det lätt att missta den för en vanlig cykel.

elcykel suverän

Handla handplockade produkter och lokalt hantverk i Land Shopping.

Läs även: 5 vårdande tips – Så sköter du fårskinn på bästa sätt

Läs mer om

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen