Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 15 juni 2020

Schampo med avkok på björk! Tvätta håret med den svenska sommaren

Prova den beprövade konsten att vårda håret på naturlig väg – med avkok på de renande och näringsrika späda bladen från björk och nässla. Med en gammal metod i en ny produkt ger du håret en rejäl hälsokur – varje gång du tvättar det.

Den svenska björken är inte bara vacker, den innehåller också en mängd friska nyttigheter. Traditionellt har man druckit björksav för dess stärkande egenskaper och sedan århundraden anses björklöv med sina eteriska oljor verka antiinflammatoriskt och bakteriedödande.

Vad innehåller björkblad?

De ljusgröna, späda björklöven innehåller också höga halter av näring, vitaminer och helt naturliga tvättaktiva ämnen – saponiner – som genom tiderna använts för att skapa ett milt hårvårdande tvättvatten. Schampo och balsam som baseras på björkavkok ger ett rent, blankt och mjukt hår och passar fint för hår som upplevs som torrt och slitet.

Även nässlan har en lång historia som antibakteriell läkeört och har använts bland annat mot allergier, för att underlätta matsmältning och inte minst som hårvårdsprodukt vid känslig, mjällig och irriterad hårbotten.

FOTO: Maxim Shmakov

Bidrar till frisk och kraftig hårväxt

Nässlor har renande och lugnande egenskaper och stimulerar en frisk och kraftig hårväxt. De innehåller rikligt med vitamin B, C och K samt mineraler som kalium, kalcium, magnesium och järn och ger en naturlig kur åt hår som blivit livlöst.

Det värmländska företaget KaliFlower Organics vill sprida vår urgamla svenska örtkunskap. Varje försommar tas de späda bladen av både björk och nässla omsorgsfullt tillvara och avkoket i egen tillverkning i Brunskog blir basen för de naturliga, välgörande och ekologiskt framställda schampo- och balsamprodukterna. De innehåller inga onödiga tillsatser som parabener, citronsyra, paraffiner eller silikoner.

Naturliga ämnen i schampo och balsam

Hårvårdsprodukterna är också naturligt doftsatta – med äkta, eteriska örtoljor från apelsin, lime, cederträ, lugnande lavendel och citrongräs – som ger en härlig, fräsch, ren doft som inte är alltför stark.

KaliFlower Organics produkter är certifierade för Grön salong – en miljögarant för frisörsalonger.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Bättre sömn med tyngdtäcke – lika avslappnande som en kram

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen