Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 17 november 2020

Spännande recept! Sega maränger med blåbärssenap

Farlig gott med spännande kryddig brytning mot det söta. Våga baka sega maränger med dalaproducerad blåbärssenap. En överraskning!

 Lokalodlad senap, kravmärkt honung, hantverksmässigt tillverkat, det är grundregler som LissElla och Olle inte tummar på.
Lokalodlad senap, kravmärkt honung, hantverksmässigt tillverkat, det är grundregler som LissElla och Olle inte tummar på.

Visste du att kardemumma kan vara ingrediensen till ett lyckligt äktenskap? I alla fall när man vill att blåbär ska gifta sig med senapens smaker. Och har du ens kunnat drömma om att krydda maräng med senap?

Dalablåbär och kardemumma

Det tog tre år för senapsmakare Olle Bengtsson och smakutvecklare Liselotte Dahlin att få den blåbärsbaserade senapen, som blir en spännande brytning till det söta i maränger, att blir helt och hållet perfekt. Det var kryddan kardemumma och dalaskogarnas egna blåbär som fick allt att klicka.

– Det gäller att hindra att senapen tar över. Man blandar, provsmakar, förkastar och blandar på nytt, berättar Olle Bengtsson

Prisbelönt senap till marängen

Den lilla senapsfabriken i Garpenberg i södra Dalarna har vunnit VM-guld i USA flera gånger om och kammat hem totalt 39 medaljer. Blåbärssenap, julsenap, grov och sötstark – du hittar flera prisbelönta fynd på landshopping.se.

Här får du recept du deras omtyckta recept på sega maränger, kryddad med LissEllas blåbärsenap.

Sega maränger med blåbärssenap

3 st äggvitor

2,25 dl socker

60 g LissEllas Blåbärssenap

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125 grader. Mät upp senapen. Olja smörpapper på en plåt.

2. Knäck äggen, separera äggvitorna (var noggrann med att inte få med någon äggula). Lägg äggvitor och socker i en rostfri kastrull. Ställ i varmt vattenbad och vispa med elvisp i 5-10 minuter.

3. Ta upp kastrullen ur vattenbadet och fortsätt att vispa intensivt medan smeten kallnar tills kastrullen går att vända upp med smeten kvar.

4. Vänd mycket varsamt ner senapen så att breda stråk bildas. Klicka upp med skedar ca 12 maränger på smörpappret.

5. Grädda i 50-60 min till marängerna är helt torra under. Förvaras torrt.

Köp Blåbärssenap

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen