Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 17 november 2017

Skapa äkta gammaldags ton med handtryckt julgransmatta

Julgransmattorna från Frösö Handtryck i Jämtland, sålde under förra året slut, innan frosten hunnit lägga sig över fjällandskapet. Nu finns de i Land Shopping.

Frösö Handtryck är som en grankvist på ett silverfat – naturlig och elegant på samma gång. Så beskriver Tina Stafrén och Johan Hallström produkterna som kommer ur ett av landets få kvarvarande handtryckerier som de har drivit sedan våren 2016.

– Vi producerar en väldigt unik och exklusiv råvara på de här tryckborden, säger de.

 Tina Stafrén och Johan Hallström
Tina Stafrén och Johan Hallström

Med respekt för hantverkstraditionen vill de bära vidare företagets stolthet och själ. De har även en vision om att lyfta fram traditionsprodukter som legat undanstoppade ett tag.

Köp mattorna som är tillverkade med precision och sydda med stolthet

Frösö Julgransmattor

Man måste mäta, planera, kontrollera – och hålla andan en smula. Att arbeta med textilt handtryck krävs djup koncentration och en sällsynt precision som sitter i tryckmästarnas erfarna händer. Det skapar en rofylld, meditativ stämning i kring tryckborden.

Inte alls det man förväntar sig när man kommer till en fabrik.

Överraskande stämning i fabriken

– Handtryck är ett gammalt hantverk som inte går att stressa fram. Det handlar om millimeter och många steg innan ett tryck är färdigt, förklarar Tina.

I Land Shopping finns nu tre handtryckta julgransmattor i jute, tryckta och sydda i fabriken på Frösö. Förra året var de företagets storsäljare.

– De sålde slut snabbare än ett ögonblick, säger Tina.

Hitta fler hantverksmässigt producerade produkter i Land Shopping.

Läs även: Slippers från Höga Kustens stolta skofabrik

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen