Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 5 februari 2020

Håll maten fräsch med bivaxdukar

De är vattentäta och går att använda om och om igen till lunchmackan, osten, för att skydda ett halvt äpple. I stället för engångsplast kan du använda bivaxdukar av vanligt bomullstyg som håller maten extra fräsch i kylen och doftar ljuvligt.

 Använd smarta bivaxdukar i stället för onödig plastfolie.
Använd smarta bivaxdukar i stället för onödig plastfolie.

Bivax doftar förföriskt gott av honung och vax har använts av människan till mängder av ändamål genom historien. Ljus tillverkade av bivax är helt giftfria. Salva och kosmetika med bivax är vårdande och lätt antiseptiskt.

Köp bivaxdukar här

Bivax är naturligt bakteriedödande

Bina själva använder kakorna med de sexkantiga cellerna om barnkammare och framförallt till att förvara sin mat i – honungen. Bivax är bakteriedödande och just därför är det så genialt att preppa ett stycke ekologiskt bomullstyg och tillverka bivaxdukar och sedan använda dem till att förvara mat i. Maten hålls fräsch länge tack vare bivaxets alla goda egenskaper och duken håller att användas om och om igen.

 Bivaxdukarna kan diskas och användas om och om igen.
Bivaxdukarna kan diskas och användas om och om igen.

Använd din bivaxduk om och om igen

Tvätta den i ljummet vatten och milt diskmedel men undvik för hett vatten och maskindisk, då smälter allt vax och rinner av.

Landshoppings bivaxdukar är tillverkade av ekologiskt eller helt återbrukat tyg för att undvika att onödiga gifter kommer i kontakt med maten som skall förvaras under dukarna. Förslut med hjälp av värmen från dina händer. Vaxet stabiliseras då det kyls ner och behåller den önskade formen.

Se hela sortimentet av bivaxdukar

Läs även: Klassiker bäst i test: Svensk dammvippa med strutsfjädrar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen