Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 1 april

Fiberduken skyddar din odling

Det finns många anledningar till att du som odlar vill skydda dina plantor med en fiberduk. Stark vårsol, torka och insekter är några vanliga exempel. Dessutom är fiberduken ett klockrent tips om du vill snabba på dina plantor på våren och skapa förutsättningar för att skörda längre på hösten.

 Fiberduk med insydd resår, måttanpassad för pallkrage. Lätt att sätta på och ta av. Skyddar plantor mot vind, stark sol och ovälkomna insekter.
Fiberduk med insydd resår, måttanpassad för pallkrage. Lätt att sätta på och ta av. Skyddar plantor mot vind, stark sol och ovälkomna insekter.

Oavsett om du har stora odlingar eller enbart någon enstaka pallkrage med grönsaker så har du stor nytta av att ha en fiberduk till hands. En fiberduk är en mycket tunn väv som används för att lägga över växter som skydd och med syfte att skapa bättre förutsättningar för odlingen.

Köp UV-beständig fiberduk i Lands webbshop

Störst nytta har du av fiberduken tidigt på våren när du väntar på att den första sådden ska gro. Då kan en fiberduk få upp jordens temperatur en eller ett par grader. Det kan spela stor roll eftersom frön vill ha värme för att gro. Samma effekt får du på hösten om du vill förlänga skördesäsongen något.

Fiberduk ger bra skydd på våren

Dessutom skyddar duken dina känsliga plantor som du drivit upp inomhus eller i växthus, mot sol och vind. De är inte vana vid solens UV-strålar eller uttorkande vindar. I synnerhet tunnbladiga växter är mer känsliga men alla plantor behöver en så kallad avhärdning.

Även trädgårdens vintergröna växter kan tjäna på att bli täckta av en tunn duk. Det minskar risken att gassande solljus och starka vindar får dem att avdunsta, innan rötterna kan dra vatten ur jorden.

Täck odlingen med fiberduk och minska risken för skadedjur

 Fiberduk förbättrar odlingsklimatet och skyddar växterna.
Fiberduk förbättrar odlingsklimatet och skyddar växterna. FOTO: Shutterstock/TT

Fiberduken gör ett fint jobb med att skapa ett bra klimat för dina plantor genom att släppa igenom regn, du behöver inte lyfta den för att vattna, och lagom ljusmängd. Samtidigt minskar väven även risken för att skadeinsekter, hare, rådjur och fåglar kommer åt plantorna.

Duken går att köpa både på rulle, i stora vikta sjok och som en praktisk huva med resår – färdigt att trä över din pallkrage. Bra att tänka på är att köpa en UV-beständig duk. Då håller den bättre.

Köp allt för odling här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen