Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 7 september 2020

Slipp fumliga fingrar! Varma och smidiga händer med fritidsmuff

Testa att hålla händerna varma i höst i Carin Lindhs fritidsmuff, fodrad med fårskinn och försedd smarta fickor för mobil, komradio och GPS.

 Med fritidsmuffens smarta fickor kan du förvara GPS och komradio utan att få antennerna i ansiktet.
Med fritidsmuffens smarta fickor kan du förvara GPS och komradio utan att få antennerna i ansiktet. FOTO: Ekstrandmedia

Tycker du att vantar påverkar avfyrning och allt annat pillerarbete när du är ute på jakt så är du inte ensam. Carin Lindhs man Stefan Blomqvit är jägare och viltspårsdomare och tillhör den kategorin som inte trivs med vantar men som ändå vill ha något slags skydd för händerna för att undvika att de stelnar till efter att ha hanterat iskalla föremål. Det var han som bad sin fru att sy en smart handmuff anpassad för behov vid jakt, hundträning och annan typ av friluftsliv.

Snygg och slitstark fritidsmuff

– Jag är ingen sömmerska så jag sa att vi köper en i stället. Jag försökte googla och leta på Tradera men hittade inget som likande det vi sökte. Då började jag att skissa på en design.

Carins mål var att resultatet skulle bli snyggt, slitstarkt och riktigt varmt.

– Jag valde att sy i canvas och fodra med fårskinn. Fickorna på utsidan blev snedställda för att antennerna inte skall stick upp i ansiktet. Muffen fick ett fack med dragkedja på baksidan för nycklar, plånbok och jaktkort.

 Carin Lindh och Stefan Blomqvist löste ett problem med produkten Fritidsmuff, de vill slippa kalla fumliga händer och samtidigt ha allt növändigt som GPS och mobil nära till hands.
Carin Lindh och Stefan Blomqvist löste ett problem med produkten Fritidsmuff, de vill slippa kalla fumliga händer och samtidigt ha allt növändigt som GPS och mobil nära till hands.

Maken blev mäkta nöjd med resultatet och snart kom beställningarna från vänner och bekanta. Carin utvecklade en variant i svart skinn och vips var det även kvinnor som såg nyttan med en handväska med värmande funktion.

Produktion i liten skala

Nu sys fritidsmuffen via kontakter i Indien i liten skala.

– Slutprodukten blev för dyr när de producerades i Sverige. Jag har istället valt en fabrik noga och jag ser det som att jag skapar arbetstillfällen i Indien.

Själv använder Carin muffen både när hon jagar och på de dagliga hundpromenaderna under den kalla delen av året.

– Händerna är alltid varma och smidiga. Det är en lyxig känsla.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Galltvålsmagi! Bästa fläckborttagaren du kan ha hemma

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen