Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 6 december 2018

Snyggt, smart och återbrukat! 5 klappar av återvunnet material

När gammalt blir nytt blir julen inte lika belastande för klimatet. Varsågod! Här är fem julklappstips av 100 procent återvunnet material.

Vi vet att många drar sig för att köpa julklappar som någon annat fått och använt. Det här är nya produkter, fast med gamla material. Det ger mindre påverkan på vår jord – det vill Land Shopping stimulera.

1. Fiffiga Stumpastaken

En snygg, smart och praktisk ljusstake speciellt framtagen för ljusstumpar, korta ljus, små ljus, värmeljus eller helt nya ljus. Ljsstaken är tillverkas av 100 procent återvunnet material och dessutom när du använder den kan du ta tillvara alla din små stumpar till max. Med alla ljus tända bildas en stor matta av lågor som sprider ett fantastiskt sken. Stumpastaken kan inte ta eld när ljusen brinner ned.

stumpastaken

2. Colaste lampan av vinflaska

Fönsterlampa tillverkad för hand av en grön vinflaska. Flaskans botten avlägsnas och därefter värms flaskan upp och formas om. När den svalnat efterbearbetas den och en kork med hål, anpassat för en lampsladd, sätts tillbaka.

Perfekt att hänga i fönstret eller flera stycken tillsammans ovanför matbordet!

min nya kollektion

3. Städa giftfritt med såpa

Återbrukat fett som kokas efter gammalt recept förvandlas till härligt doftande och giftfri såpa som tar kol på den med ingrodda smutsen. Såpan tappas i fina förpackningar, dokrativa i hemmet och fina uppskattade presenter. Gör ren ugn, golv, båt, trädgårdsmöbler på ett snällt sätt för människa och natur.

Västerbottensåpa

4. Tulpanvas av återbrukad butelj

Tulpanvaserna tillverkas förhand av flaskor med bred bas eller tjock botten, för att de ska stå stadigt. De siras ut till tulpanvasens klassiskt vågiga form, och alla blir unika. Flaskorna lämnas in till Återbrukshyttan av privatpersoner, därför skiljer de sig från varandra i både nyans (gäller främst gröna) och form. Alla ser inte ut exakt som på bilderna.

tulpanvas

5. Enkla och praktiska väskor

Enkel rejäl väska och liten enkel, ofodrad necessär med mycket karaktär! Perfekt som sminkväska eller för att hålla reda på små viktiga saker i resväskan. Sydd av spillmaterial från rullgardinstillverkningen hos Hasta i Köping och återbrukade udda dragkedjor.

min nya kollektion

Hitta lokalt hantverk och kända varumärken i Land Shopping.

Läs även: Omtalad tvål: Tvål av kol rengör på djupet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen