Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 5 juni 2018

Sommarens härligaste äventyr! 5 tips när du ska på cykelutflykt

Med en cykelkärra kan du lätt köra stora saker. Nästan allt får plats – veckohandling, returglas eller tält och packning för hela familjen! Här är fem saker du ska tänka på när du ska på cykeläventyr.

1. Serva cykeln

När man ska göra den här typen av projekt gäller det att minimrea risken för missöden. Se till att cykeln är servad, åtminstone kan du se till att kedjan är smord, bromsar och växlar justerade och att du har däck i bra skick. För säkerhetskull – packa ned ett verktygsset.

2. Skippa träningen

Cykelutflykter och turister är en form som passar alla. Du behöver med andra ord inte vara så tränad och om du inte är så snabb så går kan elcykel vara ett alternativ.

Perfekt på landet – köp cykelkärra från Hörby bruk

cykelkärra

3. Ha gott om tid

Planera inte in för långa rutter. Charmen med att göra cykelutflykter är att man kan stanna vart som helst. Ta omvägar, ta det lugnt och stanna på platser du tycker om. Dessutom är det tungt att cykla med kärra.

4. Packa i kärra

I en tvåhjulig kärra ryms mera saker än i en enhjulig kärra, men det är i stället mycket tyngre att trampa med den. Å andra sidan kan en tvåhjulig kärra vara en bra lösning när man är ute på cykeltur med små barn, eftersom de inte kan transportera alla sina saker själva.

5. Fyll på med energi

Vatten är ett måste när du cyklar och du bär minst en halvliter på ramen. Glöm inte heller att planera för goda måltider och ha snacks och snabb energi som banan, nötter och rent av lite choklad tillgängligt om energinivån dippar. Fördelen med cykling är att man får en enastående aptit och allt smakar extra gott.

Handla lokalt hantverk och kända varumärken i Land Shopping.

Läs även: Så cyklar du dig stark och glad

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen