Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 30 augusti 2019

Sov giftfritt! Plastbanta sovrummet och bädda med ull

Låt timmarna du spenderar i sängen bli tid för återhämtning istället för att utsätta dig för onödig exponering av plaster och kemikalier. Bädda med täcken och kuddar stoppade med ull.

Har du rensat ut plasten i köket så är det hög tid att ta en titt på sovrummet. Här spenderar vi flest timmar per dygn i hemmet och många täcken, kuddar och bäddmadrasser är stoppade med polyester – det vill säga plast. Och det finns inget annat rum i hemmet som vi tillbringar mer tid i än sovrummet. Självklart förtjänar vi att sova gott och så rent från plast och kemikalier som möjligt.

Satsa på naturmaterial

Men det är inte en enkel match att hitta bra produkter på marknaden och det är en kostsam historia. Ersätt sådant du har närmst kroppen som kuddar, täcken och bäddmadrasser, till alternativ gjorda i naturmaterial. Och gör det successivt för att skona plånboken.

Bädda med lakan av 100 procent naturmaterial som till exempel lin. Köp kuddar och täcken stoppade med det fantastiska naturmaterialet ull. Ull reglerar temperaturen under natten och transporterar bort fukt från kroppen. Resultatet blir en fantastiskt behaglig sovupplevelse. Ull har också naturliga antiinflammatoriska egenskaper.

Köp svensktillverkat ulltäcke, kudde och madrasskydd med skön sovkänsla

Ullen som används i Lupin ulltäcke från Värnamo of Sweden kommer från får på Nya Zeeland, där ullen tas fram utan ”mulesing”, eller liknande oetiska metoder.

Vill du vara så radikal att se över hela sängen så finns Svanen-certifierade sängar att köpa som dessutom är rekommenderade av Astma- och allergiförbundet. På så sätt får du en säng som innehåller mindre skadliga kemikalier än en “vanlig” säng. Fundera vilka andra möbler du behöver i rummet du sover i och välj naturmaterial där med. Kom ihåg att det är viktigt att hålla sovrummet välstädat. Det är i dammet som många av kemikalierna vi har i hemmet samlas. Effektivast är att moppa golven.

Köp några luftrenande växter och lämna mobilen på laddning i ett annat rum.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: 1940-talest bästa bakknep: Saftiga gifflar med rabarbermos

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen