Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 20 mars

Stärk ditt immunförsvar! Cykla dig till bättre hälsa

Susa fram på en cykel – det gör vem som helst glad. Cykling är ett fantastiskt sätt att utforska sin omgivning på och ett effektivt sätt för dig som vill må bra. Du motionerar och gör nytta för kroppen – utan att du knappt märker det.

 Njut av dofterna från sommargrönskan på en sprillans ny Stålhästen.
Njut av dofterna från sommargrönskan på en sprillans ny Stålhästen.

Cykling, speciellt utomhus i dagsljus förbättrar din sömnkvalitet och hjälper dig att somna. Känner du dig ofta trött större delen av dagen och har svårt att ta dig samman och göra något så kommer en cykeltur att göra dig gott. De rytmiska rörelserna när du trampar verkar meditativt – du stressar av och finner harmoni.

Missa inte sommarens härligaste solskensturer – köp Stålhästen nu!

När du cyklar måste du balansera för att inte ramla eller krocka. Ett gott balanssinne har du nytta av i livet i största allmänhet, det kan till exempel minska fallrisken särskilt om du börjar bli lite till åren, och därmed löper du även mindre risk för frakturer.

Bränn 400 kalorier

Om du cyklar i en stadig takt bränner du cirka 400 kalorier per timme. Om du cyklar 30 minuter varje dag så blir du av med fem kilo fett på ett år. Visst låter det bra!? Eftersom cykling bygger muskler, ökar det din ämnesomsättning långt efter att du har avslutat din cykeltur.

Skonsamt för knä och leder

Cykling är ett utmärkt sätt att försiktigt börja röra på dig om du är otränad. Cykeln bär upp hela din tyngd, du belastar heller inte knän och leder när du cyklar. Du bestämmer själv tempot och kan lätt hämta andan utan att behöva stanna.

Bra att veta! Stålhästen 100 procent klimatkompenserade cyklar

Tillsammans med företaget Tricorona har cykeltillverkaren Stålhästen beräknat våra cyklars koldioxidpåverkan i alla led. Dessa koldioxidutsläpp kompenseras sedan genom att investera i solkraftsanläggningar i Indien som gör att fossila kraftkällor kan fasas ut och ta bort deras utsläpp av koldioxid. Projektet ligger i Bhiware-distriktet i Rajasthan och kommer årligen att producera över 9 100 MWh förnyelsebar energi.

Källa: Cykelfrämjandet

Ta mig till cyklarna

Läs även: Ikonisk amerikan i gjutjärn! Den enda stekpannan du behöver köpa

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen