Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 10 juni 2017

Stoppa sniglarna – tips som fungerar

Det går att bli av med mördarsniglarna. Här är råd för en snigelfri trädgård – och vi tipsar även om en snygg och smart snigelfälla som går att handla i vår webbshop.

 Land Shopping tipsar om produkter för en snigelfri trädgård.
Land Shopping tipsar om produkter för en snigelfri trädgård. FOTO: Istockphoto

Locka sniglarna med öl

Sniglar gillar öl. Ett sätt att bli av med dem är att skaffa en ölfälla som sniglarna kryper ner i. Lands favoritfälla kommer från Wildlife Garden och ser ut som ett litet gulligt hus. Fällan går att köpa i vår webbshop – klicka på bilden nedan för mer info.

 Det lilla huset är en effektiv snigelfälla. Klicka på den svarta cirkeln så kommer du till Lands webbshop och kan köpa det.
Det lilla huset är en effektiv snigelfälla. Klicka på den svarta cirkeln så kommer du till Lands webbshop och kan köpa det.

Ett annat sätt är att skaffa pellets som innehåller järnfosfat. Järnfosfat gör att sniglarna helt tappar matlusten.

Gillar inte kort gräs

Sniglar gillar att gömma sig under saker. Se till att städa i trädgården så att de inte kan krypa in någonstans. Att skaffa en självgående robotgräsklippare kan också hjälpa till att hålla sniglarna borta. Gräsklipparen kör över sniglarna och kort gräs är inte heller lika attraktivt för dem – sniglar trivs bäst i högt gräs och fuktigt växtskräp där de kan gömma sig.

Djur som äter sniglar

Ett annat sätt att bli av med sniglarna är att skaffa ankor. Ankor mumsar gärna i sig sniglar. Även vissa skalbaggar, som de stora svarta skalbaggarna som kallas jordlöpare, äter sniglar. Finns fläckiga pantersniglar i din trädgård så borde också antalet mördarsniglar vara lågt. Pantersniglarna ser nämligen mördarsniglar som föda. Så se till att djuren som äter sniglar trivs i din trädgård.

Se fler produkter i vår webbshop – Land Shopping!

Webbshopens kundtjänst når du på tel. 08-410 344 60

Fraktkostnader kan tillkomma för vissa varor.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen