Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 24 september 2018

Svensk skog säljer! Stinas träprodukter är en succé

Trä som råvara till nya produkter väcker uppmärksamhet, det säger Stina Gunnarsson, grundare av företaget Just Wood. Hon säljer trosor av trä, tvål av träkol, handväskor av korktextil och mycket mer via Land Shopping.

Att nypa i ett plagg tillverkat av trä känns spännande och nästan lite högtidligt. Svensk skog känns ända in i själen – tryggt, varmt och snällt. Och det är precis det Stina Gunnarsson, grundare av Just Wood, vill förmedla med sina träprodukter.

– Många tänker på välmående och antistress när de tänker på skogen och det är där många av oss hämtar kraft och finner lugnet. Därför blir hela konceptet med produkter tillverkade av trä och enbart trä så lockande, resonerar Stina.

Stinas storsäljare och nyheter – köp dem här

Att träfiber skulle kunna vara källan till andra produkter än sågade trävaror, massa och papper, det är ingen ny tanke. Stina har tillverkat och spridit information om produkter som är tillverkade av trä under fyra år och intresset bland konsumenter växer. I år har hon dubblerat sin omsättning och årets succé är väskorna sydda av korktextil där råvaran inte är hämtad ur svensk skog men från Italien och ön Sardinien.

Trendigt med kork

– Kork är bark som man skördar var 10:e år från korkekar och är ett hållbart naturmaterial som just nu är lite trendigt. Min kork kommer från Sardinen och skärs väldigt tunt med en speciell teknik och sedan läggs den på bomull för ett bli en följsam textil som man kan tillverka väskor, skor och andra accessoarer av.

Svensk skog ett bra klimatval

Vi står inför utmaningen att minska användningen av fossila råvaror för att bromsa klimatförändringen. Därför har mångas blickar vänts mot skogen.

– Som det skogsland Sverige är har vi en fantastisk möjlighet att vara en del av lösningen på viktiga frågor kring klimat och miljö. När du väljer trä, väljer du också ett material med en hel rad miljöfördelar, säger Stina.

Vill du satsa på 100 procent svenska träprodukter så finns det flera fina – trätrosor, toppluvor, såpa och vackra smycken är redan storsäljare i Land Shopping.

Hitta lokalt hantverk och kända varumärken i Land Shopping

Läs även: 5 fakta om lin: Därför sådde flickorna i Hälsingland utan underkläder

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen