Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 6 juli 2018

Svensk uppfinning håller lågan tänd

Även en lätt vindpust kan blåsa ut ett stearinljus. Familjen Rösth har hittat lösningen – stormljusstaken Kattvik.

Kattvik är en gammal fiskeby mellan Båstad och Torekov vid den nordskånska kusten. Men Kattvik är också namnet på en ljuslykta som uppfanns just där. Med det harmoniska bruset från havet som enda sällskap driver familjen Rösth företaget som ser till att hålla lågan tänd runtom i Sverige.

Irritationen blev en affärsidé

Det hela började under en picknick i Kattviks hamn. Allt var uppdukat perfekt och stämningen var på topp hos deltagarna. Det enda smolket i glädjebägaren var stearinljuset som hela tiden blåste ut. Att sitta i skenet från mobiltelefoner och mysa med vin och skaldjur kändes inte alls lika trevligt. Irritationen över det ständigt slocknande stearinljuset blev till en affärsidé: stormljusstaken Kattvik. Paul Rösth senior designade den stilrena lyktan och resten är, som man säger, historia.

Köp Kattvik stormljusstake här

Poppis hos både restauranger och privatpersoner

Ljusstaken har gjort succé främst i Skandinavien, men även i övriga Europa och i USA. Den går hem hos både restauranger och privatpersoner, kanske tack vare den enkla designen som gör att den passar in i alla möjliga miljöer hela året.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Träspill och äkta naturhampa blir sommaren vackraste stol

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen