Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 23 januari

Svenska råvaror & klimatkompenserat! Så blev Alggutten ett bra miljöval

Svenskt kött, råvaror köpta av Lantmännen, tillverkning i Skövde, korta smarta transporter. Det ligger mycket omsorg kring miljöarbetet kring Algguttens hundfoder. Alltför att göra det möjligt att kombinera livet med hundar och bidra till en hållbar miljö.

Johanna Bjurvald Gistedt VD för AlgGuttens Hundmat älskar hundar och tycker att miljöfrågan är en av de allra viktigaste, vid sidan av hundars välmående. Den ekvationen kan vara knepig att få ihop.

Miljövänligt är grunden

– Vi älskar ju våra hundar och vill fortsätta att leva med dem men det finns forskning som visar att en hund belastar miljön lika mycket som en bil, främst på grund av att de äter så mycket animalier, säger hon.

– Vår familj har alltid varit miljömedvetna. Jag minns att pappa pratade om avsmältningen av polerna och hur det skulle påverka golfströmmen redan för 30 år sedan.

Gör ett bra miljöval – köp Algguttens friskfoder här

Alggutten

Alggutten första klimatneutrala fodret

För Johanna och Alggutten har det varit självklart att ta fullt ansvar för miljöfrågan, trots att det varit dyrt och en snårig process. I juni 2018 blev Alggutten världens första hundfoderföretag som klimatkompenserar till 100 procent, hela tillverkningskedjan, via certifierade program. Förutom det väljer de att tillverka sitt foder av närproducerade svenska råvaror, de tänker smart kring transporter och håller inga onödiga lager.

– För att klara kostnaderna för klimatarbetet lägger vi inte pengar på dyra förpackningar, reklam och vi har väldigt låga lönekostnader, säger Johanna som tror på att skapa ett foder som är långsiktigt hållbart både för miljön och hunden.

Läs mer om Algguttens miljöarbete här

Plastbanta ditt hem! Köp bra alternativ i Land Shopping.

Läs även: Älskas av alla hundar: Hundgodis av vilt

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen