Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 10 juli 2019

Svenskt foder med alger kan hjälpa din överviktiga hund

Ett smaskigt foder, berikat med alger och proppfullt av nyttiga omega-3 och 6-fettsyror, kan vara räddningen för din överviktiga hund. AlgGutten’s Senior/Light är dessutom 100 procent klimatkompenserat!

 Hundmat med alger kan hjälpa överviktiga hundar.
Hundmat med alger kan hjälpa överviktiga hundar. FOTO: Pexels / Malou Winter

Att skämma bort människans bästa vän med rester och hundgodis kan verka harmlöst i stunden, men gör man det för mycket kan det sluta illa.

Ge din hund livskvalitet och hjälp honom eller henne att bli av med sin övervikt med hjälp av svenskt foder från AlgGutten. Om du har svårt att känna revbenen på din hund och om buklinjen är rak eller rund, då kan det vara dags att prova ett dietfoder och kanske även öka på motionen.

Gott och nyttigt dietfoder – köp Land Shoppings utvalda hundfoder

Ett lättare foder fullt av vitaminer

Alger är inte det man oftast förknippar med hundmat, men svenska AlgGutten använder det i alla sina produkter. Fördelarna med alger är bland annat att de innehåller omega-3 och 6-fettsyror, vitaminer samt alla kända former av mineraler. Fodret är välbalanserat vad gäller fett och protein, så att din hund får i sig allt den behöver.

Gratis kostrådgivning

– Vårt Senior/Lightfoder passar både äldre hundar med lugnare liv som behöver lite stöd för blodcirkulation och leder och dig som vill fortsätta ge din hund det där lilla extra, utan att riskera övervikt. Vi erbjuder självklart gratis kostrådgivning till din hund, säger VD Johanna Bjurvald Gistedt.

 Svenskt foder från AlgGutten.
Svenskt foder från AlgGutten. FOTO: Malou Winter

Omtanken blir ett krokben

Enligt Agria lider ungefär 30 procent av alla svenska hundar av övervikt. Förklaringen är oftast för lite motion, för mycket mat eller en kombination av båda. Att man matar sin hund med fel mat eller för mycket mat grundar sig ofta i okunskap, inte illvilja.

En matglad hund viftar på svansen och ser överlycklig ut varje gång den får en godsak, då är det lätt att godiset flödar allt oftare. Vem vill inte göra sin hund glad?

Minskad livskvalitet

Men är din hund överviktig kan den drabbas av allvarliga sjukdomar: diabetes, hjärt- och ledproblem till exempel. Det kan betyda minskad livskvalitet och kortare liv.

Mat och godis som omtanke blir ett krokben för din hund. Satsa på gos, lek och mysiga promenader i stället!

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Därför får tåstrumpan hela kroppen att jubla

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen