Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 3 mars 2021

Boktips! Kittlande spännande om Sveriges regenter under 500 år

Vill du en gång för alla få koll på regentlängden och Sveriges kungar, då är det här boken Kungaliv - Sveriges regenter under 500 år av Linda Linnskog Rudh, boken för dig. Den berättar snyggt och prydligt om de 23 regenter som haft makten i Sverige de senaste 500 åren.

 Linda Linnskog Rudh, som skrivit boken Kungaliv, är inte bara är författare utan även journalist på Land Lantbruk och utbildad arkeolog.
Linda Linnskog Rudh, som skrivit boken Kungaliv, är inte bara är författare utan även journalist på Land Lantbruk och utbildad arkeolog.

Det är spännande med kungar. Och det är spännande med historia. Det tycker författare Linda Linnskog Rudh som har tillbringat åtskilliga timmar med att söka upp fakta och anekdoter kring de 23 regenter som har haft makten i Sverige under de senaste 500 åren. Och visst finns det spänning och makalösa historier att gräva fram ur arkiven.

Råa historier om krig och mord

En del är råa, gräsliga historier om krig, mord och maktkamper. Att vara kung kunde både vara besvärligt och farligt.

Andra berättelser handlar om sånt som har gjort Sverige till ett bättre land. Som när allmän rösträtt, tryckfrihet och religionsfrihet infördes.

Boken speglar kungarnas personlighet

– Min tanke är att du som läser boken ska få en känsla för varje kungs personlighet och vad som har varit tongivande under dennes regeringstid, berättar Linda som är inte bara är författare utan även journalist på Land Lantbruk och utbildad arkeolog.

Linda har arbetat på mängder av muséer under sitt yrkesliv och intresset för och kunskapen om Sveriges kungar fick hon under åren som guide på Livrustkammaren på Kungliga slottet i Stockholm. Boken är en allåldersbok, den är faktagranskad av Dick Harrison och avslutas med vår nuvarande kung Carl XVI Gustaf.

Ta mig till Land Shopping

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen