Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 4 april 2019

Svullen och öm – hjälp din mage med ayurvediska örter

Örter som får fart på den förstoppade magen, städar ur eller lugnar den oroliga. Det är en naturlig del i den indiska ayurvediska traditionen. Vill du testa noga sammansatta örtblandningar för att stötta din matsmältning börjar du så här.

Hälsan börjar med magen. Det är allt fler överens om. Att mat kan verka läkande är det också många som pratar om. Att äta med inspiration av den indiska ayurvediska traditionen handlar om att äta i balans, mat som just din mage kan smälta och stötta matsmältningen med utvalda örter.

Hur du äter är viktigare än vad

Sattwa Herbs är ayurvediska örtblandningar av högsta kvalité för din mage, hud och övrig hälsa. Välj produkt utifrån vilken magtyp du är. Du kan välja mellan tre olika typer som kallas för Vata, Pitta och Kapha.

Du kan vara en blandning av två eller alla tre men domineras nästan alltid av en eller två. Förutom örter så finns den även kostråd inom den ayurvediska läran som är kopplade till de olika magarna som du kan gå vidare med om du vill utforska mer inom den indiska tusenåriga filosofin.

– Det viktigaste är ändå hur du äter inte vad. Lägger du fokus på att tugga och skapa en lugn stund kring måltiden kommer du långt, säger Sara Fryklund som är ayurvedaspecialist och driver en klinik i Ystad.

Vilken magtyp är du? Hitta örterna som kan hjälpa dig

1. Vata-mage – ofta hård, i princip aldrig lös

Du går inte på toaletten varje dag.

Avföringen kan komma i hård kulform.

Du kan uppleva att du har oregelbunden matsmältning.

2. Pitta-mage – åt det lösare hållet, sällan hård

Du har lösare avföring, en till flera gånger per dag.

Du kan ha känningar av halsbränna.

Många upplever sig ha snabb matsmältning.

3. Kapha-mage är trög och stagnerad

Avföringen känns som den har svårt att komma ut.

Du har avföring nästan varje dag.

Du kan uppleva dig ha långsam matsmältning.

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen