Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 10 april 2019

Testa enkla krukmakaren – gör papperskrukor till din inomhussådd

Så här års är det många som njuter av spirande vårkänslor och kliande gröna fingrar. Förkultivera inomhus med miljövänliga papperskrukor som du enkelt tillverkar med hjälp av Ulrik Magnold svarvade krukmakare.

För att tillverka små såddkrukor av tidningspapper behöver du en krukgöra. Den tillverkar Ulrik Magnold från Laholm, sedan 15 år tillbaka, vid svarven. Han älskar att arbeta i trä och kan inte tänka sig ett liv utan det fantastiska naturmaterialet.

Köp den fiffiga krukmakaren – gör krukor snabbt och enkelt

Krukan är genialisk och vacker i sitt enkla utförande, ett måste för alla med gröna fingrar. Med den går det enkelt att tillverka miljövänlig såkrukor av papper. Ställ dem på ett vattentåligt underlag, fyll dem med såjord och vattna försiktigt. Sedan är det bara att njuta av att se dina små plantor utvecklas. När det är dags för omplantering går det extra smidigt när du slipper hanteringen av plastkrukor. Plantera plantan med papperskruka och allt. Den förmultnar snabbt i jorden.

Så här använder du krukmakaren

1. Riv pappersremsor av tidningspapper, ca 10 cm breda. Mät bredden med krukmakaren och lägg till så att det finns tillräckligt med papper att vika en botten. Pappret ska nå cirka 4 cm nedanför basen.

2. Vira pappret runt den kantiga krukgöraren. Inte för hårt. Du ska lätt kunna lossa krukan när den är klar.

3. Vik tidningspappret runt botten. Fatta sedan krukgöraren i ena handen och den tillhörande tallriken i den andra och tryck och vrid tallriken mot botten så att en stadig botten formas.

4. Ta försiktigt av krukan och börja med nästa.

Se filmen när Ulrik visar hur krukmakaren funkar

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Lugnare mage med Ayurveda – upptäck tusenårig indisk livsfilosofi

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen