Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 5 februari 2021

Testa kaffefilter i tyg – lika gott kaffe!

Det finns flera vinster med att gå över till återbrukbart kaffefilter av tyg. Förutom de uppenbara miljövinsterna så är det bra för plånboken och du undviker eventuella oönskade ämnen som kan påverka både smak och hälsa.

 Dessa härliga kaffefilter tillverkas av återvunna bomullstyger.
Dessa härliga kaffefilter tillverkas av återvunna bomullstyger.

Råd & Röns granskning av våra vanligaste kaffefilter visar att vissa filter på marknaden påverkar både doft och smak av vår så högt älskade dryck. De lämnar helt enkelt en trist bismak. Det kan du undvika om du brygger ditt kaffe i filter av tyg.

Köp kaffefilter av återvunnet tyg här

Färgglada kaffefilter av återvunnet tyg

Refo, Landshopping.se:s leverantör av filter av återbrukat tyg tillverkar kaffefiltren av restmaterial, tyger med vackra mönster som är tänkta att bli en färgklick i vardagen.

– Det är ju återvunna tyger och tvättade många gånger och då har eventuella konstiga ämnen, som kan påverka smak och hälsa, försvunnit, förklarar hon.

Men hur smakar kaffet som är bryggt med tygfilter?

– Flera kunder vi har haft tycker att kaffet blir godare med tygfilter än med pappersfilter. Vi tänker att det också är en slags bärare av tanken om ett mer hållbart samhälle och en klimatsmart vardag. Lite bättre shopping!

Lätt att sköta kaffefilter av tyg

 Våra kaffefilter är sydda i mönstrade tyger i fina färger som piggar upp lite extra vid varje bryggning
Våra kaffefilter är sydda i mönstrade tyger i fina färger som piggar upp lite extra vid varje bryggning

Tygfiltret är också lätt att sköta. Efter bryggning är det enkelt att tömma kaffesumpen i komposten eller rakt i rabatten, skölj sedan ur filtret och häng det på tork i den lilla öglan.

Mer ordentlig tvätt av filtret behövs endast någon gång ibland, till exempel genom att koka det i en kastrull med lite ättika i vattnet.

– Jag brukar själv tömma sumpen i en samlingsburk. Sedan kan jag tillverka egen dusch-skrubb, göda blommorna, eller använda till fläckborttagning. Sump är också bra om du vill få bort lukten från skuren lök, tipsar Liselotte.

Se allt från Refo

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen