Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 15 september 2021

Tovad ulltvål gör huden len utan gifter – ull från svenska allmogefår

Har du också ett brinnande intresse för hållbara och giftminimerade produkter? Då är den här ulltvålen med strutsolja från EJD Hantverk ett självklart val för dig. Söt i badrummet. Perfekt som present! Finns i 4 fräscha dofter.

 Ullen ger mild peelingeffekt och gör att tvålen räcker längre. Passar extra bra i duschen eller badet.
Ullen ger mild peelingeffekt och gör att tvålen räcker längre. Passar extra bra i duschen eller badet.

Det var en säck nyklippt råull från allmogefår som egentligen skulle brännas, som fick Evelina Magnusson från Långshyttan utanför Hedemora att lära sig karda och tova med hjälp av filmklipp på Youtube.

– Min sambo brukar klippa får på en gård och berättade att små partier ull inte har något värde och ofta slängs. Jag tyckte det var slöseri. Jag älskar naturmaterialet och klär mig själv ofta i ull. Jag bad om att få ta hand om ullen, berättar Evelina.

Först blev det ett par värmande sulor.

Sedan kom Evelina på idén att göra tvål.

De blev härligt doftande av lavendel, citron, vanilj, tall och Patchouli i vackra melerade grå toner.

Köp Evelinas handgjorda tvålar med svensk ull

– De svenska allmogerasernas ull tovar sig bra och skiftar väldigt mycket i färg. Därför blir ingen tvål den andra lik, säger Evelina.

Tvålen hon tovar in i ullen är även den handgjord, baserad på strutsolja, och innehåller bara naturliga produkter. Tovad ull ger ett skönt jämnt lödder och mjuk skrubbeffekt så att din hud blir jämn och len.

Strutsoljan som kommer från Sahlins struts i Borlänge har fantastiska egenskaper, är mjukgörande och går lätt in i huden och återfuktar. Därför passar ulltvålen både kropp och ansikte och även dig med hudbesvär som eksem eller psoriasis.

 Evelina Magnusson menar att svenska ullen som eldas upp eller grävs ner idag, har ett värde och förtjänar att få komma till användning.
Evelina Magnusson menar att svenska ullen som eldas upp eller grävs ner idag, har ett värde och förtjänar att få komma till användning.

Vackra ulltvålar blir perfekt present

På ett fat i badrummet blir den tovade ulltvålen dekorativ och som present blir den garanterat uppskattad. Perfekt för den som redan har allt. Evelinas tovade ulltvål är mycket uppskattad.

Via Instagram spred sig ryktet och försäljningen tog fart. Nu driver Evelina företaget EJD Hantverk och har ett par återförsäljare. Till exempel Landshopping.se.

 När tvålen är slut återstår en liten ullboll,ullen krymper i takt med att tvålen krymper.
När tvålen är slut återstår en liten ullboll,ullen krymper i takt med att tvålen krymper.

Varsamt rensad ull från Dalarna

Den mesta av ullen som används i tillverkningen kommer från Dalarna och är varsamt rensad, kardad, tvättad och tovad för hand av Evelina själv.

Den fina ulltvålen från EJD Hantverk är dryg och räcker länge. Efter användning är det bara att låta tvålen att lufttorka.

Köp fint ullhantverk här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen