Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 17 januari 2019

Tove bytte it-jobbet i storstan mot en ateljé i Hälsingland

999 finsilver, format för hand och bränt i ugn till det renaste silversmycket. Tove Larssons silverhjärtan är tillverkade i en lite oväntad teknik.

Tänk dig en komponentingenjör som övergår till att arbeta med applikationsutveckling på ett stort känt it-bolag. Tänk dig sedan att samma ingengör får idén att göra smycken av silverdamm som är en restprodukt vid tillverkning av komponenter till elektronikindustrin.

Köp Toves vackra silverhjärtan här

Är det ens möjligt?

Ja, tack vare ett forskarteam på Mitsubishi i Japan som kom på en metod att ta tillvara dammet så att det går att forma och bränna silvret i precis de former man vill ha.

Smycken i renaste silver

– Jag gör mina silversmycken i olika tekniker och i lite olika silverhalter beroende på vad som passar ett speciellt smycke. Från början, och i regel, arbetar jag mest i den här tekniken vilken jag numera ofta kombinerar med klassiskt silversmide och gjutning, det säger Tove Larsson i Segersta, Hälsingland som gör ljuvliga hjärtan i olika storlekar, alla i finaste 999 finsliver.

Entreprenör på landsbygden

Tove sa upp sig från sitt it-jobb i Stockholm för att satsa på hantverket och flytta ut på landet.

– Det funkar bra! Jag behöver ingen stor it-lön när jag bor på landsbygden, skrattar Tove.

Självklart ligger mycket hårt arbete bakom verksamheten som kretsar kring ateljén hemma i bostaden och kring hantverket. Efterfrågan på hennes smycken växer sig större för varje år.

Perfekt gåva till någon du tycker om

– Jag älskar att arbeta med silver och är så glad över att folk vill köpa mina smycken.

Halsbanden med hjärtan är populära gåvor, till jul och till Alla hjärtans dag. Välj mellan fyra storlekar i Land Shopping.

Hitta fler smarta grejer och lokalt hantverk i Land Shopping.

Läs även: Brodera tygkasse: Låt fantasin flöda och restgarnerna bestämma!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen