Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 26 oktober 2018

Träklockor – funktionellt smycke som hyllar naturen

En ice breaker, ett blickfång, en hållbarhetssignal och en kärleksförklaring till vår fantastiska natur. Bär en unik träklocka från svenska Headpeace och känn närheten till skogen.

Du kommer garanterat få svara på nyfikna frågor – för även om den är diskret så väcker en klocka av trä uppmärksamhet. Sammetslent och varmt, hållbart och stryktåligt – trä är ett levande material som ändrar sitt utseende under hela sin livslängd. Det sväller och krymper om vartannat och åldras med stil.

Köp en unik träklocka till dig själv eller någon du tycker om

Headpeace är ett varumärke skapat att ett gäng unga skidåkare och kreatörer som lärde känna varandra i Österrike. De gillade att virka mössor till vänner och bekanta på fritiden och fick idén att skapa något mer varaktigt.

Unika exemplar

Som en hyllning till Alperna och naturen tog idén om klockorna av form.

– De första klockorna döptes efter alptoppar. Vi är friluftsmänniskor och älskar att vistas i naturen. Vi tyckte det var coolt att skapa en klocka av trä, säger en av grundarna Marcus Malm.

Ett trä armbandsur passar vid många olika tillfällen både för män och kvinnor. Virkets ådring gör varje klocka unik. Välj mellan ljusa hållbara träslaget vit ask från Nordamerika och det mörkare sandelträ från Australien.

Klarar vatten och hårda tag

– Vi tittade på björk men egenskaperna var inte rätt. Vi tyckte att de träslag vi valde var väldigt fina.

Urverken i Headpeace klockor är pålitliga quartsurverk. Glaset är av reptåligt safir för att klara de spänningar som uppstår när klockan sväller av fukt. Urverket syddas av en metalboett.

Läs även: Svensk skog säljer! Stinas träprodukter är en succé

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen