Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 9 July

Tre vanliga misstag du gör i trädgården

Det är lätt att ryckas med och fylla kundvagnen när man shoppar till trädgården. Men ska det bli hållbart och snyggt är det viktigt att ha en plan för sina växter. Här kan du läsa om tre vanliga misstag som många gör!

Många väljer växter med ögat utan vidare tankar på om det kommer passa i det klimat man bor i. Det är en ordentlig skillnad mellan vad som trivs i Skåne och i Norrland. Det kanske du redan har koll på, men har du lyckats undvika dessa tre fallgropar?

1. Man använder för dålig jord

Jord är viktigt och vilken variant du väljer kan ha stor inverkan på dina växter. Det är värt att lägga några extra kronor på lite dyrare jord, så slipper du all torv som oftast finns i billigare varianter. Välj en lite finare jord och dina växter kan få dubbelt så mycket näring.

2. Man har för bråttom

Växter kräver omtanke och tid. Vattna mer, pilla lite extra i trädgården och kom ihåg att många växter inte klarar sig själva. De kräver din uppmärksamhet och omsorg varje dag.

KÖP NYA ROLIGA PRODUKTER TILL TRÄDGÅRDEN HÄR

TRÄDGÅRDSMIX

3. Man planerar inte

En del har ingen röd tråd i sitt tänkande kring sina växter. Många går in i en butik och pekar på allt som är fint utan en extra tanke om det faktiskt kommer funka bra tillsammans. Det man ska göra istället är att planera sin färgkod, köpa växter som har samma behov av vatten och undvika att blanda svala och varma färger. Ju mer man planerar desto bättre kommer trädgården sköta sig och du slipper ett stökigt intryck.

TIPS!

Våga fråga när du handlar, dra inte bara kortet. Berätta om din trädgård och bestäm dig för den stil du önskar. Samt välj växter som trivs bra tillsammans.

Hitta fler spännande produkter och lokalt hantverk i Land Shopping.

Läs även: Vår största växtillustratör: Bo är mästare på att fånga naturens magi

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen