Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 28 november 2017

Trendigt & mysigt: Naturliga svenska fårskinn från Karlsbergs gård

Oblekta, oavfettade – med alla skinnets fina egenskaper bevarade. Fårskinn från Karlsbergs gård är till 100 procent naturliga och finns i otaliga nyanser, lockiga och rakhåriga. Välj din favorit i Land Shopping.

 Susanne pch Sven-Ove driver sin gård ekologisk sedan 2002.
Susanne pch Sven-Ove driver sin gård ekologisk sedan 2002.

Susanne Flykt och hennes make Sven-Ove har testat stockholmslivet och valde att lämna det. För 16 år sedan flyttade de från stan till Karlsbergs gård utanför Hjo och började med ekologisk spannmålsodling för att sedan övergå i ekologisk lammuppfödning med köttproduktion i fokus. Nu säljer de skinn av svenskuppfödda lamm i alla möjliga härliga former – ljusa, mörka, krusiga, lockiga eller rakhåriga. En del från sin egen gård men de allra flesta inköpta från andra svenska gårdar.

Få ditt önskeskinn

– Vill du köpa ett skinn här i Land Shopping och har önskemål om en särskild nyans så lägg en beställning och skicka ett mail till mig så ska jag se vad jag kan göra, den servicen försöker jag hålla, säger Susanne i sann entreprenörsanda och talar så det glöder om lammuppfödning och svensk djurhållning.

– Skinnen har alltid varit en biprodukt för oss, det har varit viktig för oss att ta tillvara på hela lammet.

Fynda bland Susannes fina skinn – köp dem här

Passa på att köpa svenskt

De svenska djurskyddsreglerna talar för ett val av just svenska fårskinn för den som vill satsa på att köpa skinn till sitt hem som inredningsdetalj eller som varmt underlag att sova på för till exempel babyn.

– Att sova på skinn är inte bara bra för små barn, det sägs ha lugnande effekter som kan vara till hjälp vid sömnsvårigheter och utbrändhet, menar Susanne.

– Vi människor är väldigt taktila. Går man förbi ett skinn så är det svårt att låta bli att sträcka fram handen och känna på den mjuka pälsen. Därför tror jag att fårskinn är så populära.

Hitta fler ekologiska produkter och fin inredning i Land Shopping.

Läs även: Slippers från Höga Kustens stolta skofabrik

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen