Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 10 september 2018

Ulf är stolt ägare till elmoppen Vässla: "Den funkar jättesmidigt"

Ulf köpte den tysta elmopeden Vässla och fick 25 procent av priset tillbaka från Naturvårdsverket. Vill du göra samma sak är det dags att passa på. Premien för år 2018 beräknas ta slut vilken dag som helst.

FOTO: Malou Gudmundsson

Vässla har hyllats i ett flertal olika test. M3 kallar den snygg och prisvärd, Teknikens värld säger att den är användbar och smidig att köra. Det var bland annat dessa tester som gjorde att Ulf Zingmark, 68 i Alingsås valde just Vässlan. Ett beslut som han inte har ångrat en enda gång sedan dess.

– Korta sträckor för att ta en fika eller handla känns onödigt att köra med bil. Cykla kan jag tyvärr inte göra längre på grund av hälsoskäl, så där är den här perfekt.

Köp knäpptysta Vässla här

Trots att man vet att elmopeden ska vara tyst blir det ändå något av en chock när den ljudlöst susar förbi. Något som däremot låter är larmet, som Ulf glatt demonstrerar. Ett högt pipande drar igång.

– Så här tjuter den om någon kommer i närheten när larmet är igång. Det hörs ju över hela kvarteret.

Komponenter utvalda för Norden

FOTO: Malou Gudmundsson

Batteriet till mopeden tar han enkelt med sig och laddar i ett vanligt vägguttag hemma. Battericellerna är tillverkade av LG och håller hög kvalitet. På en laddning kommer man mellan fyra och sex mil. Grundaren av Vässla, Rickard Bröms, har i en intervju med Land tidigare sagt:

– Alla komponenter är utvalda för att de ska prestera optimalt i Norden, allt från motor, batteri och ända ner till skruvar och bultar.

Detta är någonting Ulf håller med om och det han lyfter fram som den största fördelen.

– Man märker att det lagts tid på att fundera över detaljerna. Den är snygg men samtidigt är allt anpassat för att det ska flyta på så smidigt som möjligt. Jag älskar den digitala displayen!

”Pengarna kom på några dagar”

Den som är sugen på en Vässla bör slå till snart. Elfordonspremien är på väg att ta slut för år 2018. Det är en satsning från staten som ger 25 procent tillbaka på priset av till exempel elmopeder. Uppskattningarna säger att premiekassan kommer vara tom innan september är till ända, kanske ännu tidigare än så.

FOTO: Malou Gudmundsson

Ulf ansökte om premien på Naturvårdsverkets hemsida.

– Det var väldigt lätt! Man skickade in sina uppgifter och bevis på sitt inköp. Pengarna kom snabbt, det dröjde bara några dagar.

Handla lokalt hantverk och kända varumärken på Land Shopping.

Läs även: 1940-talest bästa bakknep: Saftiga gifflar med rabarbermos

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen