Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 22 november 2017

Unik inredning! Elisabeths affärsidé får alla att älska svenska fjällen

Det krävs mod, kunskap och attityd som alpin skidåkare. Samma egenskaper som behövs för att säga upp sig och starta eget. Elisabeth har allt detta och hennes inredningsdetaljer gör succé både i Sverige och i Alperna.

Fem år i Stockholm, sedan blev längtan efter gnistrande vintrar med mycket snö och skidåkning för stor för gällivarefödda Elisabeth Berndes. Hon flyttade till Umeå och började nära en dröm om att starta eget.

– Jag har tränat och tävlat i alpin skidåkning sedan barn så det var svårt att vara utan vintern. Jag älskar skidåkning och får jag välja så blir det off pist och helikopterskidåkning, avslöjar hon.

Köp Elisabeths succé inredningsdetaljer här

Det är inte svårt att föreställa sig att det handlar om mycket adrenalin och en vilja att vinna, när man åker skidor på den nivån och med största sannolikhet var det modet som fötts i backen som hjälpte Elisabeth att våga ta steget och säga upp sig från sin fasta anställning och satsa på sin dröm.

– Jag hade länge ruvat på en affärsidé och tänkt att det saknas fint designade produkter i skidorternas butiker som man kan köpa och ta hem som minne. Plötsligt en dag blev jag bara modig och sa upp mig, berättar hon.

Varmt mottagande

FOTO: Ola Matsson

Och det var viktigt för Elisabeth att verkligen klippa banden från jobbet och inte enbart ta tjänstledigt.

– Jag ville satsa helhjärtat.

Det har verkligen lönat sig.

– Responsen har varit jättepositiv, särskilt i Alperna. De gillar det avskalade nordiska och blev lyriska över att allt tillverkas i Sverige, säger hon.

Hållbar och svensk produktion

För Elisabeth är det viktigt att ha en hållbar tanke genom hela produktionen. Brickorna görs för hand av formpressad björk. Kuddarna och handdukarna i naturmaterial som lin och bomull. Nu finns utvalda dela av sortimentet i Land Shopping.

Köp mer lokalt hantverk och design i Land Shopping.

Läs även: Urgammalt hantverk blir vinterns varmaste skor

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen