Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 11 oktober 2018

Vägra hundhår hemma! 4 smarta rutiner

Älskar du hundar – ja då får du finna dig i en del hundhår i ditt hem. Men det finns saker du kan göra för att minska problemet. Här är fyra bra tips.

FOTO: grki

Hundar fäller ordentliga två gånger varje år. Första gången under våren när vinterpäls ska bytas ut till en tunnare variant och andra gången när den tappar sin sommarpäls. Men de flesta hundar fäller dock mer eller mindre under hela året.

För att minska problemet och fortsätta att håll hemmet fint och fräschtt finns det en hel del du kan göra. Här är några tips:

1. Skapa en pälsvårdsrutin

Borsta din hund en gång i veckan så håller den sig fin och du reducerar hundhåren i hemmet. Skapa en rutin tidigt när hunden är valp så skapar ni tillsammans en trevlig stunds samvaro. Med Land Shoppings pälsvårdshandske ger du samtidigt hunden skön massage och kan lätt samla ihop pälsen som lossnar. När hunden fäller – borsta varje dag utomhus. I synnerhet om du har en hårfager vovve med många tunna strån.

Köp effektiv och snäll pälsvårdshandske – känd från Facebook

Mitro trading

2. Bra kosthållning

En frisk och stark päls fäller inte i onödan. Se till att ge din hund ett bra och näringsriktigt foder så ger du pälsen bästa förutsättningar. Om din hunds päls ser ut att vara matt och glansfri, utan att det kan bero på att hunden är sjuk, så kan du överväga ge tillskott som till exempel extra omega-3 och omega-6 fettsyror i kosten. Fråga din veterinär.

3. Städa smart

Ta en kvart varje kväll och plocka bort alla prylar som ligger framme. Prylar överallt gör det svårtstädat, ju friare ytor man har desto enklare blir det att hålla fritt från hundhår och damm. Dammsug först och gå sedan över golven med en mikrofibermobb, den är statisk och suger åt sig de hundhår som dammsugaren har missat.

4. Handla rätt städredskap

Det finns många fiffiga knep kring städning och hundhår som kreativa hundägare har kommit på. Diskhandskar och foppatofflor sägs till exempel vara effektiva hjälpmedel om man vill få bort hår från soffan och bilsäten. Microfiberdukar är också hundägare bästa vänner. Se till att ha ett gäng hemma. Bra att torka av smutsiga tassar med och den statiska duken drar effektivt till sig hundhår, bäst funkar den lite lätt fuktad. Ett textilmunstycke till dammsugaren är också ett måste.

Handla hundgodis av viltkött och andra bra husdjursprodukter i Land Shopping

Läs även: Supersmart dusch för hund och katt! Sparar vatten

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen