Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 15 juni 2018

Välskräddat & hållbart! Njut av sommaren i Lisas handsydda linnekläder

Lisa älskar att bära kläder av naturmaterialet linne – och hon älskar att klippa och sy plagg som är tänkta att slitas och älskas i många år. Skapa en hållbar stil med Lisas välskräddade plagg. Klänningarna Fanny och Linnea är kundernas egna storfavoriter.

 Lisa Söderblom syr kläder som hon älskar att bära själv. Klänningarna Fanny och Linnea är populära modeller på landshopping.se.
Lisa Söderblom syr kläder som hon älskar att bära själv. Klänningarna Fanny och Linnea är populära modeller på landshopping.se.

De är perfekta sommarklänningar. Sköna och skyddande för huden. Svalkande och fräscha även den varmaste sommardagen. När klänningen Fanny kom till ville Lisa Söderblom göra en riktigt bekväm och härlig klänning att både mysa i till vardags och använda vid festligheter.

– Jag ville också att den skulle hänga med i modet men inte alltför utpräglat. Då kanske den inte känns användbar år ut och år in. Därför blev det inte mycket rynk i volangen och en diskret puffärm, men ändå så pass att den känns modern och up to date, berättar hon.

Lisa Söderblom arbetar medvetet och gör allt vad hon kan för att tillverkningen ska påverka miljön så lite som möjligt. Hon klipper och sparar alla stuvar, de ska så småningom bli en barnkollektion, och hon syr i ett svep för att undvika att klippa av tråden.

Skapa en hållbar garderob – köp sommaren vackraste plagg här

– Många bäckar små, säger hon och skrattar men blir sedan genast allvarlig.

– Jag vill att mina kläder ska vara bra för kunden och bra för miljön. Man blir trött på den här massproduktionen av kläder som bara blir noppiga och som slit och slängs. Jag vill erbjuda ett hållbart alternativ.

 Klänningen Fanny fick en halvlång ärm med tanke på att alla ska känna sig bekväm och snygg i den. Även de som inte vill visa sina överarmar.
Klänningen Fanny fick en halvlång ärm med tanke på att alla ska känna sig bekväm och snygg i den. Även de som inte vill visa sina överarmar.

Och självklart ska kläderna vara vackra.

– Jag vill att plaggen ska köpas och bäras länge, av så många åldersgrupper som möjligt.

Och kunna kombineras på flera olika sätt så att garderoben blir hållbar och användbar med mindre mängd kläder.

Bekvämt och omtänksamt

Sedan starten har Lisa designat plagg som hon själv älskar att bära. Bra passform, bekväma, många kombinationsmöjligheter och den omtänksamma nedvikta linningen som inte trycker på magen. Lystern i linne är något alldeles extra. Plaggen slits inte så de blir fula, åren sätter spår men det gör dem bara vackrare.

– Jag älskar när det syns att människor trivs i mina plagg, att det använts och tvättats om och om igen.

 Topp Elsa i certifierat linne med brett stråveck mitt fram och mitt bak. Rak rymlig modell utan ärm.
Topp Elsa i certifierat linne med brett stråveck mitt fram och mitt bak. Rak rymlig modell utan ärm.

Mångsidigt och miljövänligt material

Linne ör ett av de miljövänligaste material vi har just nu. Förr odlades det i Sverige men idag finns det nästan ingen produktion. Lisa förknippar materialet med sin hembygd Enviken i Dalarna.

– Det var där jag började jobba med linne. Det finns i folkdräkter, i dukar, heminredning. Linne är användbart till det mesta.

Köp Lisas handsydda kläder i Land Shopping. Perfekta att bära under sommaren som kommer.

– Kan du sy en raksöm så är de enkla att justera själv, tipsar Lisa.

Se allt från Lisas Design

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen