Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 29 april 2022

Förverkliga odlingsdrömmarna med växthusplast

Med växthusplast man kan åstadkomma mycket med en inte allt för dyr budget. Den är enkelt att handskas med och du kan snabbt skapa gynnsamma förhållanden till dina sådder.

 Satsa på smart och tålig växthusplast.
Satsa på smart och tålig växthusplast.

Med hjälp av växthusplast kan du snabbt och enkelt skapa bra förutsättningar för frön och plantor. Genom att täcka in odlingsytan så skyddar du mot kyla och även mot kallt regn och blåst. Bygg ett stort tunnelväxthus, en minivariant eller snickra ett enkelt lock till dina odlingsbäddar. Har du tillgång till lite bra växthusplast så är det bara fantasin som sätter gränser.

Fördelar med växthusplast

Genom att välja att bygga växthus i plast i stället för glas får du flera fördelar.

Plast är enklare att bygga med och du behöver inte vara fullt lika försiktig som med glas. Det krävs inget bygglov och ditt färdiga växthus blir så lätt att det faktiskt är möjligt att flyttas. Och så priset. Du får något med mycket stor nytta till en överkomlig peng. Vilket är helt oslagbart.

Det finns lite olika typer av plast att välja mellan på marknaden. Till exempel transparent, armerad växthus- och drivbänksplast som du hittar i Lands egen webbshop Landshopping.se.

Köp armerad växthusplast här

Landshoppings armerade växthusplast går under beteckningen Filnet. Plasten är lätt, stark, UV beständig och formstabil. Den fyller samma funktion som glaset i ett traditionellt växthus eller drivbänk och kan med fördel spännas upp i en träram. Armering i plastduken gör att duken bibehåller sin form och förblir lika stark under hela sin livslängd.

Även i större växthusanläggningar är Filnet ett bra alternativ till vanliga glasrutor.

Använd växthusplast och bygg in dina köldkänsliga träd

Med Filnet växthusplast kan du även bygga ett vinterväxthus där du klär träreglarna med Filnet och skapar en cirka 50 mm tjock luftspalt med goda isoleringsegenskaper. Med en lågeffektvärmare kan du sedan hålla temperaturen över fryspunkten, även under kalla vinternätter. Och det är inga problem för dagsljuset skina igenom.

När du väl upptäckt växthusplastens fördelar kommer du snart att inse att det inte enbart är plantor som trivs under plasten.

Varför inte skydda båten, fyrhjulingen och cyklarna under ett enkelt byggt garage?

Köp växthusplasten i artikeln här

Inspireras av Bondjäntans drömhus

 Johnna Gilljam skriver ofta om sina projekt i tunnelväxthuset. Värt att följa!
Johnna Gilljam skriver ofta om sina projekt i tunnelväxthuset. Värt att följa! FOTO: Johnna Gilljam

Lands bloggare Bondjäntan har ett fint tunnelväxthus med växthusplast. Hon kallar det drömhuset och här trivs såväl plantor, som hon själv och hönsen. Läs allt om hennes tunnelodling här.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen