Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 23 augusti 2019

Veronicas dubbelliv! Ladugårdskläder och mode är bästa kombon

Tänk dig en agrotekniker med många år på nacken på Länsstyrelsens landsbygdsenhet. Tänk dig sedan en dröm om att skapa något eget. Upptäck Veronica Groths tidlösa och lättburna kläder tillverkade med massor av kärlek till vår natur.

Veronica Groth har googlat, besökt tygmässor, nypt och känt på mängder av tyger för att hitta just det hon söker. Målbilden har varit att skapa bättre kläder ur miljösynpunkt och hjälpa kunden till ett tryggt val. Det ska inte vara giftigt att bära, inte skadligt för naturen och de som producerar ska ha justa förhållanden.

– Bara att hitta rätt tyg och tillverkare har tagit sin process, sedan tog jag mina egna favoritplagg och kopierade dem. Jag är ingen designer. Jag har jobbat i en mjölkbesättning, säger hon och skrattar.

Köp kläder från landsbygdens lilla modebutik

Resultatet av Veronicas glödande engagemang är en kollektion av plagg som är enkla och klädsamma att bära och som håller övertid men med moderna färger.

– Målgruppen är medvetna mogna kvinnor.

Toppen Pauline med rundad krage, vackra plisserade veck fram och bak, är det plagg Veronica är mest stolt över.

– Det är den optimala toppen som är snygg i alla lägen på alla kroppar. Den är fin under en jacka eller tröja och fungerar instoppad eller hängande löst över byxorna.

Lena och Pauline är storsäljare

Puline finns i flera färger i ett tyg som faller snyggt och inte skrynklar.

Blusen Lena är också ett fynd. Sydd i fantastiskt fint BCI märkt bomullstyg från Turkiet! Tyget har en naturlig bomullsfärg och inga färgämnen, gifter eller miljöskadliga ämnen har använts i framtagandet. Den stående volangen längs farfarskragen, ärmsluten och längs båda sidor om knäppningarna ger blusen en extra personlig tuch.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: 1940-talets bästa bakknep – köp boken här

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen