Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 9 januari

Viktiga vitaminer när du fyllt 50

Det går inte att stoppa åldrandet men med rätt träning och rätt mat går det att bromsa utvecklingen. Här är vitaminerna och mineralerna som är extra bra för kroppen när du passerat femtio.

 Har dy fyllt 50 så är det nu du behöver ta tag i dig själv och din kropp på allvar. Se till att behålla dina muskler och ät smart,
Har dy fyllt 50 så är det nu du behöver ta tag i dig själv och din kropp på allvar. Se till att behålla dina muskler och ät smart, FOTO: Istock

Stela och ömma leder som beror på ledförslitningar är inte ovanligt när man kommer upp i medelåldern. Rikligt med antioxidanter och omega 3-fettsyror är bra hjälp. För att motverka den vanliga förekommande benskörheten ska du satsa på D-vitamin, kalcium och magnesium. Vikten av D-vitamnin har blivit allt mer omtalad. Helst ska den komma från solen – då boostar den även hjärnan på ett gynsamt sätt.

Tänk på minnet

B-vitamnier är andra godingar för 50 plus-kroppen.

Känner du dig extremt trött och har svårt att komma ihåg viktiga saker kan det vara tecken på vitamin B12-brist. Med åldern blir det svårare för kroppen att ta upp de viktiga vitaminerna B6, B12 och folsyra. Även omega-3 fettsyror är ser till att hålla minnet i schack och bidrar också till att ta hand om hjärtat och kärlen och ser till att du bibehåller normalt blodtryck och inte får för hög kolesterolnivå.

Gör gott under

Zink finns med på listan med tanke på alla män. Zink kan motverka att män får förstorad prostata vilket blir vanligare i högre ålder.

Är du kvinna kan du istället satsa på omega 7 som finns naturligt i till exempel avocado. Det är bra när slemhinnorna blir torrare och skörare.

Vitaminlistan för dig som är 50+

1. Magnesium

2. D-vitamin

3. Kalcium

4. Omega 3

5. B12

6. B6

7. Folsyra

8. Zink

Utvalda kosttillskott från Holistic

vitaminer 50 +

Hitta fler utvalda produkter för din hälsa i Land Shopping.

Läs även: Naturlig deo med bara 6 ingredienser

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen