Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 21 June

Vissa saker var bättre förr! Boken med baktips från mormors mors tid 

Har du missat den ljuvliga boken Sött från förr så får du nu en ny chans nu – till specialpris. I boken blandas en skatt av släktrecept och baktips från mormors mors tid med bakverk och efterrätter från tidigt 1900-tal.

Kan man verkligen baka en festkaka på kokt potatis? Absolut! Att använda kokt potatis i stället för mjöl till kakbaket var ett sätt att dryga ut kassan under svårare tider i Sverige. På köpet fick man en saftig och hållbar kaka som gör sig lika bra till vardags som till fest och det går absolut inte att gissa vilken råvara kakan är bakad på.

Köp den underbara bakskatten här till specialpris här

Sött från förr

Receptet på Kronans kaka ska ha förekommit i tryckt form första gången redan 1903 i Hemmets kokbok och du får det även i boken Sött från förr tillsammans med andra gamla husmoderstips som fallit glömska.

Saftigt utan matsvinn

Ännu i dag är det såklart ett utmärkt sätt att baka en saftig kaka om man vill ta tillvara överbliven potatis, minska matsvinnet hemma och samtidigt njuta av en glutenfri kaka.

Socker och mjöl efter behag

I boken hittar en bakskatt av recept som författarinnan Therésia Erneborg uttytt från sin mormors mors mjölkladdig och tummade receptbok skriven för hand med tunn blyerts och snirklig handstil.

”Lite socker” och ”mjöl efter behag” har hon preciserat i deciliter och fyllt i bortfallna rader allt för att fler ska kunna njuta av kakor, wienerbröd och tårtor med smak från förr.

Köp den somriga och söta boken här!

Handla lokalt hantverk och kända varumärken i Land Shopping.

Läs även: Gården där tiden stått stilla: Älskar du Mandelmann är den här boken för dig

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen