Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Tävlingar 8 januari 2020

Fototävling: Var finns Årets Kyrktupp 2018?

Tävlingen är avslutad. Äntligen vår och äntligen dags för Lands traditionsenliga tävling! Ta ett fint foto och var med och nominera just din favorit till Årets Kyrktupp!

 Segraren 2017. Den stolta tuppen på Klövsjö kyrka blev Landläsarnas favorit förra året. Vilken blir mest poppis i år?
Segraren 2017. Den stolta tuppen på Klövsjö kyrka blev Landläsarnas favorit förra året. Vilken blir mest poppis i år? FOTO: Lars Kjellsson

Nu är det fågelskådartider igen! Ta fram kameran och ge dig ut och leta efter bygdens kyrktuppar. Drygt 600 tuppar finns på landets olika kyrktorn, enligt Nationalencyklopedin. Kanske blir det just din hemmatupp som blir favoriten i år? Vinnaren brukar uppmärksammas i medierna och får ta emot den vackra skulpturen Tuppen Ture skapad av konstnären Lina Börjesson.

 Till vinnaren. Konstnären och designern Lina Börjesson har skapat Tuppen Ture - det fina pris som tillfaller vinnaren av årets Kyrktupp. På www.svensktradition.se kan du läsa mer om henne och om skulpturen.
Till vinnaren. Konstnären och designern Lina Börjesson har skapat Tuppen Ture - det fina pris som tillfaller vinnaren av årets Kyrktupp. På www.svensktradition.se kan du läsa mer om henne och om skulpturen.

Läs också: Vinnartuppen 2017 kommer från Jämtland!

Sedan 1979 har tidningen Land årligen uppmanat er läsare att skicka in bilder på er favoritkyrktupp. Intresset för tävlingen har ökat stadigt och redaktionen får varje år ta emot fantastiska fotobidrag på stolta tuppar från hela landet. Förra året var det Klövsjös kyrktupp som blev korad vinnare efter att många av Lands läsare röstade fram just den som favorit.

Så ge dig ut, ställ in skärpan på både ögon och kamera och fotografera! Land vill gärna ha ditt bidrag, senast den 31 maj!

Läs också: Oväntade rådet! Så gör du om tuppen anfaller

Skicka in ditt fotobidrag – så här går det till!

Ta bild på den tupp eller de tuppar som du vill nominera. Ett skarpt och ”nära” fotografi ökar din tupps chanser betydligt.

Skickar du in bilden digitalt (rekommenderas) så bör den vara vinst 1 MB stor och det brukar bilder tagna med vanlig digitalkamera vara. Döp mejlet till ”Kyrktupp” och mejla till hakan.steen@land.se

Skickar du en papperskopia är adressen: Håkan Steen, LRF Media, Box 30133, 104 25 Stockholm. Märk kuvertet ”Kyrktupp”.

Berätta vilken kyrka tuppen sitter på och gärna om du vet mer om tuppen och/eller kyrkan.

Viktigt! Glöm inte att ange ditt namn och telefonnummer!

Senast den 31 maj vill vi ha ditt bidrag. Läsarna kommer sedan att få rösta fram vinnaren. Tack för ditt bidrag!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen