Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
tips 29 april 2016

7 saker du kan göra i helgen i stället för att deklarera

Lägg blanketterna åt sidan – förtryckta uppgifter och e-legitimation fixar deklarationen i ett nafs. Här är sju andra saker du kan hitta på i helgen.

Bild 1/11 FOTO: Mostphotos
Bild 2/11
Bild 3/11
Bild 4/11
Bild 5/11
Bild 6/11
Bild 7/11
Bild 8/11
Bild 9/11
Bild 10/11
Bild 11/11

1. Fira Valborg

Hur man firar och i vilken utsträckning är valfritt, men gemensamt för många är att Valborgsmässoafton ses som slutet på vintern och början på våren. Besök till exempel en majbrasa, eller stäm upp i körsång. Var rädd om igelkottarna.

2. Gå på kosläpp

koslapp-3

Enligt den gamla bondepraktikan var första maj också årets första sommardag. Det firades genom att släppa ut djuren på bete. I dag har betessläppet, som också kallas kosläpp, blivit en folkkär tillställning som lockar hundratusentals besökare varje år. Om du inte har möjlighet att delta kan kanske ett eget vårskutt vara på sin plats – eller ett vårskrik likt Ronja Rövardotter?

3. Demonstrera

demonstration-3

Första maj är arbetarrörelsens högtidsdag. Då kommer tusentals personer landet runt att tåga fram på gatorna. Slut upp i demonstrationen du också, men tänk på att olika tåg kan ha olika paroller innan du tar ton.

4. Hoppa i plurret

bada-3

Den första maj passar många på att ta årets första dopp. Det låter kallt, och är nog det. Brrrr!

 5. Shoppa loppisprylar

loppis-2

Sommar och loppisar går ofta hand i hand, men redan nu kickar många loppmarknader igång. Under lördag och söndag arrangeras flera loppisar runt om i landet, bland annat en megaloppis i Noliahallen i Umeå. Passa på att rensa hemmet på prylar du också!

6. Besök visningsträdgårdar

visningstradgard-2

Första maj öppnar flera visningsträdgårdar upp portarna för säsongen. Klä dig varmt och irra runt i den eventuella grönskan. Eller så bjuder du in grannar och bekanta till din egen trädgård – men skippa inträdesavgiften för grannsämjans skull.

7. Åk på motorträff

motorcykel-2

Ta fram skönheten ur garaget och slut upp i en första maj-runda. Eller ta med familjen till en bilutställning.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen