Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
tips 18 december 2016

Dyrbaraste julklapparna är gratis! 10 presenter med extra mycket hjärta

Att leta julklappar kan vara både stressigt och kostsamt. Och det kan vara svårt att hitta saker som känns meningsfulla.Här är tio klappar som träffar mitt i hjärtat och som garanterat kommer att bli enormt uppskattade. För du ger ju av dig själv!

1. Dela med dig av ditt hjärta

brev

Vi är ofta snåla med att tala om varför någon speciell person betyder så mycket för oss. Trots att det inte finns något som egentligen är viktigare i livet. Passa på att skriva ner några ord rakt från hjärtat. Det här är en present som kan tas fram och läsas hur många gånger som helst.

Skriv till exempel en dikt, knåpa ihop en sång eller varför inte göra en tio i topp-lista på din favoritpersons egenskaper och rama in fint? Tänk vilken ego-boost det här blir för din vän!

2. Samla musikminnen i låtlista

spotifylista

Musik skapar känslor och väcker minnen. Sätt ihop en lista med alla favoritlåtarna på Spotify.

Det som blev ”era” låtar när ni träffades – eller, om du gör listan till en kompis – låtarna som ni lyssnade på ihop på den där fantastiska semesterresan i mitten av 90-talet till exempel. Låt helt enkelt låtlistan bli en gemensam tidsresa.

3. Ge bort egen-tid

egentid

Fråga vilken småbarnsförälder som helst – att få barnvakt utan att behöva be om det är en lyx! Skriv ett fint kort och erbjud dig/er att ta hand om gullungarna, vid ett eller flera tillfällen. Det kommer garanterat att slå högre än ytterligare en pryl till ett redan fullproppat småbarnshem.

4. Ge bort din personliga kokbok

kokbok

Hör du till den skara människor som, när du bjuder på mat, alltid får höra ”åh, det här receptet måste jag få!”? I så fall äger du en skatt som det är dags att du delar med dig av. Skriv ner i en vacker anteckningsbok eller gör en digital kokbok. Det fiffiga är att den här presenten kan man göra flera likadana av – alla kommer att bli lika glada.

5. Knåda bort julstressen

massage

December är en av årets mest stressiga månader. När man jagar både de roligaste julklapparna och den perfekt griljerade skinkan åker axlarna per automatik upp till öronen – och fastnar lätt där om ingen gör något åt det. Din present gör susen. En rejäl knådning av axlar och rygg får mottagaren att slappna av och önska att det var jul hela året.

Läs också: Trötta fötter? Ge dem en skön massage!

6. Erbjud din spetskunskap

tjnst

Alla är vi bra på olika saker. Och vissa saker kan vi inte alls – eller saknar praktiska möjligheter att ta itu med. Har du någon i din närhet som aldrig får upp de där tavlorna på väggen, eller som ständigt klagar över att hen inte begriper sina pensionsbesked och som samlat alla orangea kuvert på hög? Eller som helt enkelt behöver hjälp att åka till återvinningscentralen med flera års samlat skräp på vinden? Fundera över vad just du är bra på och kan hjälpa till med.

7. Fixa festen

partyfixare

Har din vän eller släkting en stor födelsedag som väntar? Eller ett studentfirande i juni? Inför en större bjudning är det lätt att känna sig lite otillräcklig och handfallen. Men det är då du kliver in och hjälper till med både planering och allt det praktiska. Inbjudningar, matlagning, dukning, städning… allt blir roligare när man hjälps åt.

8. Gör ett personligt familjeporträtt

teckning

Säg att det är mormor som ska få presenten – då får alla andra rita sin personliga bild av henne, sedan samlar man ihop alla bilder till ett kollage och ramar in.

9. Gör en pysselbok

pyssel

De flesta barn älskar att pyssla, men långt ifrån alla småbarnsföräldrar vet vad de ska hitta på. Är du pysseltokig och har massor av idéer? Samla roliga pyssel och knåp i en fin pärm eller i ett digitalt album och ge till någon vars fantasi tagit slut.

10. Ge bort ett skratt

katt

Ett gott skratt förlänger livet sägs det ju. Skapa en Youtubekanal och samla roliga klipp som är skräddarsydda för just din väns humor.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen