Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
motor 10 oktober 2016

Knepen som fungerar! Så får du bort imman från vindrutan

Är det London-dimma i bilen varje morgon? Här är sex smarta knep som hjälper dig lösa problemet. Fem av lösningarna fixar du själv, det sjätte får du snällt be katten hjälpa dig med.

Bild 1/10 FOTO: All over press
Bild 2/10
Bild 3/10
Bild 4/10
Bild 5/10
Bild 6/10
Bild 7/10
Bild 8/10
Bild 9/10
Bild 10/10

1. Ut med skräpet

Ta bort allt skräp ur bilen. Gamla papper, kläder, äppelskrutt och annat skräp kan innehålla fukt som sätter sig på rutan när du ska köra.

2. Ta luft utifrån

Sätt luftintaget så att bilen tar in luft utifrån i stället för att cirkulera den som finns. Om reglaget är inställt på cirkulation kommer din egen andedräkt att fylla på med ny ånga på rutan.

3. Tvätta fönstren

Ju mer smuts på rutan, desto lättare för imman att kristallisera på glaset. Avsluta gärna med att torka med en trasa med lite tvål eller en droppe diskmedel på. Det gör det ännu svårare för ångan att fastna.

4. Vrid på AC

Det kan kännas underligt att dra på AC:n fast det är kallt men det kan hjälpa. Luftkonditioneringen styr inte bara temperaturen, den avlägsnar också fukt från luften.

5. Leta läckor

Ångan på rutorna har en gång varit vatten så leta igenom bilen och åtgärda problemen. Blöta säten, trasiga lister i dörrarna eller blöta mattor ger problem med dimma.

6. Ta hjälp av katten

Tigg några skopor kattsand av katten. Det ska vara den sorten med kiselkristaller i, den fungerar bäst. Fyll sedan en avlagd tubsocka med kattsand, knyt igen och lägg i bilen. Sanden suger effektivt upp fukt ur luften.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen