Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
trädgård 12 april 2017

3 trick som ger påskliljan extra långt liv

Gul, grann och doftar påskgodis. Påskliljan är värd att ta hand om så att den räcker länge.

FOTO: Istock

1. Skär, klipp inte

Påskliljans stjälk är skör och innehåller många små kanaler som suger upp vatten. En sax kniper ihop stjälken och hämmar dess förmåga att ta upp vatten. Ett vinklat snitt med vass kniv ger förutsättningar för full uppsugningsförmåga.

2. Håll vattnet lågt

Ge påskliljan rumsvarmt vatten och fyll inte vasen ända upp. Hälften passar påskliljan bäst. Byt vatten och ge stjälkarna en ny snittyta då och då så håller de länge.

Glöm inte att påskliljan utsöndrar ett stjälkslem som gör att andra blommor inte kan ta upp vatten. Låt alltid påskliljor på snitt stå i en egen vas i någon timme innan de arrangeras ihop med andra blommor.

Påskliljor i massor. Perfekt att ta hem och sätta i vas. Foto. Istock
Påskliljor i massor. Perfekt att ta hem och sätta i vas. Foto. Istock

3. Köp de spruckna

De bästa påskliljorna är de som just börjat öppna sina knoppar och visa sina gula volanger. Köp dem då så får du njuta av påskliljans hela blomning hemma hos dig.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen