Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
trädgård 19 maj 2017

5 smarta skötselråd för kryddträdgården

När du väl valt ut vilka kryddor du vill ha i din örtagård är det bra att känna till hur du sköter dem på bästa sätt. Så här gör du för att få buskiga och fina örtplantor!

FOTO: Istock

1. De flesta kryddor vill ha full sol och stå i mullrik, grushaltig, porös, väldränerad och lucker jord.

2. Kryddväxter gödslas höst och vår, det räcker med lite kompost. Växer det dåligt kan ett allsidigt gödselmedel, som benmjöl, sätta fart på tillväxten.

3. En etablerad kryddträdgård städas med fördel i maj. Luckra jorden, rensa ogräs och fyll på med fin kompost. Beskär örterna, då blir de buskiga och fina framöver. Ta hand om små fröplantor, sätt dem där de kan få lite extra tillsyn.

4. Kryddor vill stå torrt men kräver ändå jämn bevattning. Särskilt är kryddor i kruka känsliga för torka. Vattna morgon eller kväll.

5. Många kryddväxter älskar kalk, tillför gärna lite extra till hösten.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen