Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 31 mars 2022

Årets pelargon 2022 - Calliope L Soft Coral

Årets pelargon är en riktig fining, en pelargon som kommer glädja många! Namnet är Calliope L ‘Soft Coral’ och har chans att bli en ny klassiker.

 Årets pelargon, Calliope L ‘Soft Coral’, kan bli en klassiker.
Årets pelargon, Calliope L ‘Soft Coral’, kan bli en klassiker.

Varje år utser Blomsterfrämjandet en pelargon som “Årets pelargon” och den presenteras i perfekt tid för att alla pelargonälskare ska kunna skaffa sig en ny favorit i vår.

Årets pelargon 2022 – kan bli en klassiker

Blomsterodlaren Arvidssons i Fjärås är en svensk odlare som drivit Calliope L ‘Soft Coral’ under några år och som tror att årets pelargon har stor möjlighet att bli en ny klassiker.

`Soft Coral` är som en modern Mårbacka! Blommorna är fantastiskt vackra i både ton och form och växtsättet är mycket fint där korsningen med bland annat en hängpelargon avslöjas på ett fint sätt genom det fylliga växtsättet som tar för sig i krukan, menar Maria Lundgren på Arvidssons.

Läs också: Så sköter du din pelargon – året om

Så trivs Soft Coral

‘Soft Coral’ trivs både inne på fönsterbrädan och utomhus, till exempel i entrékrukan, balkonglådan eller planterad i rabatten. Fram tills dess att vädret är milt och nätterna frostfria ska sorten vara inne på fönsterbrädan, i uterummet eller på annan frostfri och ljus plats.

Köp populära växtnyheter i Lands webshop

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen