Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 7 mars 2018

Så fryser du bäst in dina grönsaker

Har du fått ett överflöd av tomater från växthuset? Behöver du inte hela löken? Släng inte utan frys in i stället. Matekonomiskt och tidseffektivt.

 Frys in sommarens skörd av grönsaker – eller grönsaker som håller på att bli gamla i kylen – och njut hela vintern!
Frys in sommarens skörd av grönsaker – eller grönsaker som håller på att bli gamla i kylen – och njut hela vintern! FOTO: Istock

Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver morötter eller lite purjolök – den ligger och väntar på dig i frysen.

Så här fryser du in olika grönsaker. Alla behöver du inte koka eller förvälla innan!

Läs också: Så fryser du in plommon

Zucchini

Tomat

Morötter

Läs också: Så fryser du in rabarber

Lök

Sockerärtor

Rödbeta

Mangold

Ruccola

Dill

Bönor

Läs också: Så fryser du in ägg (Javisst går det!)

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen