Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 7 mars 2018

Så fryser du bäst in dina sockerärtor

Behöver du inte alla sockerärtorna från årets odling? Ta överflödet och frys in – njut senare när du behöver!

Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver sockerärtor, plocka bara fram ur frysen och använd.

Läs också: Frys in morötter – allt du behöver veta

Det här behöver du veta:

1. Du kan förvälla ärtorna innan du fryser in dem. Koka snabbt i lättsaltat vatten.

2. Du kan frysa in sockerärtorna rena och utan att ha förvällt dem också.

Läs också: Odla sockerärta i kruka – så gör du!

3. En del upplever sockerärtorna som lite ”sladdriga” när de tinas. Testa att frys in i fryspåsar med lite vatten och salt i.

4. Riktigt färska och fina sockerärtor kommer att bli allra bäst att använda igen när du tinar dem. Skadade eller lite åldrade bönor blir ofta inte så roliga efter en tid i frysen.

5. När du har förvällt sockerbönorna så kan du låta dem torkas i kökshandduk och sedan frysas in på en bricka. Då har du styckfryst dem. På det sättet slipper du en ihopfryst klump när du vill ha sockerärtor nästa gång, och kan välja att plocka de antal du vill ha.

Läs också: Frys in tomat – allt du behöver veta

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen